Ana Sayfa Yaşam 2 Ekim 2024 39 Görüntüleme

Fibabanka’dan Uluslararası Piyasada 150 Milyon Dolarlık İlave Ana Sermaye İhracı

Fibabanka, uluslararası piyasalarda güçlü bir adım daha atarak 150 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracını başarıyla gerçekleştirdi. Citibank, Standard Chartered ve Emirates NBD’nin yetkili olduğu işlem, yatırımcılardan yoğun ilgi görerek, 3 katın üzerinde talep topladı. Vadesiz ve 5’inci yıldan itibaren erken itfa opsiyonuna sahip olan Basel III uyumlu tahvil ihracının getiri oranı yüzde 10,25 oldu.

Bu ihracın, uluslararası piyasalarda Türk finans sektörüne duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert şu değerlendirmede bulundu: “Güçlü finansal yapımız ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası yatırımcılardan aldığımız bu yüksek talep, Fibabanka’ya duyulan güvenin en somut kanıtıdır. İhracımız, Bankamızın sağlam sermaye yapısını güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda Türk ekonomisine olan küresel ilginin ve güvenin de bir göstergesidir. Fibabanka olarak, yenilikçi ürünler ve güçlü dijital altyapımızla hem yerel hem de uluslararası arenada büyümeye devam edeceğiz.”

Bu ihracın başarısı, Fibabanka’nın uluslararası piyasalarda rekabetçi bir konuma sahip olduğunu ve Türk bankacılık sektörünün gücünü yansıttığını göstermektedir. Ayrıca, yatırımcılardan gelen yoğun talep, Türkiye’nin global piyasalardaki konumunu pekiştirirken, uluslararası sermayenin Türk ekonomisine olan katkısının da altını çizmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com