Ana Sayfa Yaşam 30 Eylül 2024 27 Görüntüleme

UPT’den Türkiye fintek sektöründe bir ilk! Kurumlara internet şubesi üzerinden uluslararası para transferi hizmeti vermeye başladı

Artık şirketler UPTION’ın internet şubesi üzerinden yurt dışına hızlı, uygun ve güvenli para transferi gerçekleştirebiliyor.

 

Aktif Bank’ın yüzde 100 iştiraki olan UPT, dijital uygulaması UPTION ile Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor. Bugüne kadar bireysel müşterilerin yurt içi ve yurt dışı para transferine aracılık eden UPTION, şimdi kurumlara da hizmet veriyor. Şirketler artık UPTION’ın internet şubesi üzerinden yurt dışı para transferlerini hızlı, güvenilir ve uygun maliyetlerle gerçekleştirebiliyor. UPTION kurumsal internet şubesine uption.com.tr ve upt.com.tr üzerinden ulaşılabiliyor.

 

Daha hızlı, uygun ve güvenilir hizmet 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan UPT Genel Müdürü Murat Kastan, sektörel olarak Türkiye’de bu hizmeti kurumlara sunan ilk şirket olmaktan büyük gurur duyduklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “2010 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında uluslararası para transferi alanında edindiğimiz tecrübe ile geliştirdiğimiz UPTION’ı 2020 yılında kullanıcıların hizmetine sunmuştuk. UPTION ile bireysel müşterilerimize, alternatiflere  kıyasla daha hızlı, uygun maliyetli ve güvenilir hizmet sunmaya devam ediyoruz. Türkiye’de kurumların yurt dışı para transfer işlemleri şimdiye kadar sadece bankalar ve SWIFT sistemiyle gerçekleşirken, artık UPTION internet şubesi üzerinden de kurumlar bu hizmetleri alabiliyor. UPTION olarak kurumlara SWIFT’e göre çok daha düşük maliyetlerle para transferi işlemi sunuyoruz. Şu an halihazırda kurumsal müşterilerimize yurt dışındaki tüm Mastercard logolu kartlara, tüm Avrupa ülkelerindeki banka hesaplarına ve Türki Cumhuriyetler’e isme para transferi hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca Türkiye içinde de tüm bankalara EFT ve FAST işlemlerini gerçekleştirilebiliyor.”

 

Avrupa ve ABD’den tahsilatın da önünü açacak 

Öncelikli olarak yurt dışı para transferi hizmetlerinin kurumlara sunulduğunun altını çizen Kastan, sözlerine şöyle devam etti: “Hedef kitlemiz yurt dışı ile bağlantısı olan kurumsal tüm firmalar. Ana odağımızda ise e-ihracat yapan e-ticaret firmaları ile yurt dışı para transferi ve/veya tahsilat ihtiyacı olan şirketler yer alıyor. Avrupa’dan ve Amerika’dan tahsilat hizmetinin kurumsal internet şubesine eklenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede kurumların tüm transfer ihtiyaçlarına çözümler sunarak işlem çeşitliliğimizi genişletmeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com