Ana Sayfa Kültür & Sanat 18 Eylül 2024 31 Görüntüleme

8. Kadıköy Plak Günleri Başlıyor

Türkiye’nin en geniş katılımlı analog müzik buluşmalarından biri olan Kadıköy Plak Günleri, 21 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’nda başlıyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinlik, müzik tutkunlarına ve plak koleksiyoncularına unutulmaz bir deneyim yaşatacak
Kadıköy Belediyesi ve Şişli Belediyesi, “İki Yaka Plakla Birleşiyor” sloganıyla düzenledikleri Plak Günleri etkinliği ile İstanbul’un iki yakasında da müzikseverleri bir araya getiriyor.  Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Plak Festivali, 14-15 Eylül tarihlerinde büyük bir ilgiyle gerçekleşti.

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Kadıköy Plak Günleri de 21-22 Eylül tarihlerinde Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’nda başlıyor. İki gün boyunca sürecek festivalde bu yıl İstanbul’un birçok noktasından plak dükkânı stantlarını açacak, plak koleksiyonerleri ve müdavimleri keyifli bir buluşma yaşayacak.  Programın ilk günü saat 11.00’de müzik şöleniyle başlayacak.  Programda ayrıca söyleşi ve Dj performansları yer alıyor. 8. Kadıköy Plak Günleri’nde plak koleksiyoncuları ve müzik müdavimleri, hem alışveriş yapma hem de keyifli sohbetler etme fırsatı bulacak.

Kadıköy Belediyesi Plak Günleri’nde İki Önemli Söyleşi

Kadıköy Plak Günleri’nde ayrıca 21 Eylül Cumartesi ve 22 Eylül Pazar günü söyleşi etkinliği de olacak.
21 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da, Gökhan Akçura’nın kılavuzluğunda “Plak Tarihinde Bir Yolculuk” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşinin moderatörlüğünü  radyo programcısı Osmantan Erkır üstlenecek. Bu etkinlikte, plakların tarihçesi ve müzik dünyasındaki yeri üzerine kapsamlı bir sohbet yapılacak.
22 Eylül Pazar günü ise saat 15.00’te “Yerli ve Milli Bir Prog-Rock Hikayesi: Paralel” başlıklı etkinlik düzenlenecek. Bu söyleşinin moderatörlüğünü müzik yazarı Murat Beşer yapacak. Konuşmacılar arasında ise Paralel grubunun üyeleri Eril Tekeli, Sina Somay, Koray Diker ve Cihan Solak yer alacak. Bu oturumda, yerli prog-rock müziğinin öne çıkan örneklerinden biri olan Paralel grubunun hikâyesi ve müzikal etkileri ele alınacak.

BaBa ZuLa Konseri İle Son Bulacak

8.Kadıköy Plak Günleri’nin finalinde ise müzik tutkunlarını Türkiye’nin önde gelen deneysel müzik gruplarından biri olan BaBa ZuLa konseri bekliyor olacak. Konser 22 Eylül Pazar akşamı saat 20.00’da Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek.

8.Kadıköy Plak Günleri’nin programı şöyle:

21 EYLÜL CUMARTESİ
13.00 /  Kornelia Binicewicz    
15.00 / Mete Avunduk
16.30 / Semi Dönmez      
18.00 /  Cihan Saldıran
20.00 / Volkan Judocu

Söyleşi
16.00 / Gökhan Akçura’nın kılavuzluğunda Plak Tarihinde Bir Yolculuk
Moderatör: Osmantan Erkır
Konuşmacı: Gökhan Akçura

22 EYLÜL PAZAR
13.30 / Cünort
15.00 /  DJ TALK: Agop Çekmen’le Plak Hikayeleri
16.30 / Eylül Dizdar    
18.00 / Hünkar
20.00 / BaBa ZuLa Konseri

Söyleşi
15.00 / “Yerli ve Milli Bir Prog-Rock Hikayesi: Paralel”
 Moderatör: Murat Beşer
 Konuşmacı: Eril Tekeli , Sina Somay, Koray Diker, Cihan Solak

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com