Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2024 41 Görüntüleme

Son 3 yılı rekorlarla tamamlayan TEMSA, küresel büyümesini yeni finansmanla güçlendirecek

Türkiye otomotiv ana sanayinin önde gelen oyuncularından TEMSA, 2020 yılı sonunda başlattığı dönüşüm yolculuğunda önemli bir dönüm noktasını daha geride bıraktı. 

2020 yılının Ekim ayında Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığı tarafından satın alınan, eş zamanlı olarak Ziraat Bankası liderliğinde oluşturulan bankalar konsorsiyumu ile ‘Finansal Yeniden Yapılandırma’ konusunda anlaşmaya varan TEMSA, ardından konkordato sürecinden feragat etmiş; ilgili mahkemenin kararı doğrultusunda Aralık 2020’de konkordatodan resmi olarak çıkmıştı. 

İlerleyen dönemde, finansal mükemmeliyet anlayışı ve küresel büyüme stratejisi doğrultusunda önemli bir başarı hikayesi yazan TEMSA, küresel ve yerel ölçekte ekonomik faaliyet ortamını zorlaştıran çok sayıda gelişmeye rağmen, 2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252 oranında artırmıştı.

Güçlü büyümesini 2024 yılında da devam ettiren TEMSA, eş zamanlı olarak şirkete finansal manevra kabiliyeti sağlayacak ve şirketin bilanço kalitesini güçlendirecek çok önemli bir finansman anlaşmasına imza attı.

Akbank (Lead Arranger), Türk Ekonomi Bankası (Co-Lead Arranger), ING Türkiye, MUFG Bank Turkey ve QNB Finansbank’ın katılımlarıyla nakdi ve gayri nakdi toplam yaklaşık 90 milyon EUR karşılığı TL tutarında kulüp kredisi sözleşmesi(Club Loan) imzalandı. Söz konusu kredi paketi, TEMSA’nın hali hazırdaki yeniden yapılandırma anlaşmasından çıkması ve bunun sonucunda büyüme, inovasyon, teknoloji, sürdürülebilirlik yatırımlarını desteklemek için kullanılacak.

FİNANS-SANAYİ SİNERJİSİNİN DÜNYADAKİ EN BAŞARILI ÖRNEKLERİNDEN BİRİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Evren Güzel, söz konusu sözleşmenin TEMSA’nın küresel büyüme yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade ederken, “Bankalarımızla birlikte bu anlaşmaya imza atmanın gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz. Dünyada paydaşlar arası iş ve güç birliğinin her zamankinden daha önemli olduğu bir dönemdeyiz. Mevcut ekonomik düzende, sanayi ve finans dünyasının yarattığı sinerji; üretim, istihdam, sürdürülebilirlik gibi birçok alanda çok geniş bir etki gücüne sahip. TEMSA’nın 2020 yılı sonundan itibaren ortaya koyduğu başarılar aslında bu anlayışın çok net bir göstergesi. Gerek yeniden yapılandırma gerekse bugün açıkladığımız bu kredi sözleşmesinde TEMSA’ya güvenen, TEMSA’nın küresel büyüme yolculuğuna destek veren tüm bankalarımıza teşekkür ediyoruz. 2020 yılı sonundan bu yana yaşanan bu süreci, yarattığı etki ve başarı açısından sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada finans ve sanayi sinerjisinin en iyi örneklerinden biri olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK SANAYİSİNİ KÜRESEL ÖLÇEKTE EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İmzalanan sözleşmenin TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracağını sözlerine ekleyen Evren Güzel, “Önümüzdeki dönemde, bu sözleşmenin de katkısıyla, uluslararası pazarlarda çok daha hızlı büyüyen, küresel ayak izini genişleten, sıfır emisyonlu araçlardaki öncülüğünü pekiştiren, mobilite şirketine dönüşümünü hızlandıran bir TEMSA göreceğiz. TEMSA’nın ‘teknolojik gelişmeleri takip eden değil, teknolojiye yön veren şirket’ kültürünü güçlendireceğiz. Bugüne kadar dünyanın 70’e yakın ülkesine 15 binden fazla araç ihraç eden TEMSA, yurt içi ve yurt dışında araç parkını genişletirken, Türk sanayisini küresel ölçekte en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com