Ana Sayfa Kültür & Sanat 17 Eylül 2024 37 Görüntüleme

OPPO 20. yılında, kültürel çeşitliliği korumak için Discovery Channel ile iş birliği yapıyor

Kurulduğu yıldan bu yana kültürel çeşitliliği, kimlik değerleri arasında gören marka; bu proje ile gelenekleri görmeyi, anlamayı, gelecek nesiller için de devamlılığını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca proje, dünya çapındaki yerel kültürlerin zengin mirasını öne çıkarmayı ve korumayı da hedefliyor.

 

Bu yılın teması “Portraits of Legacy” (Mirasın Portreleri), OPPO’nun görüntüleme teknolojisi aracılığıyla kaydedilen kültürel yolculuğu öne çıkarırken, yaşayan kültürleri, bu gelenekleri yaşatmaya yönelik kendini adamış insanları ve hikayelerini konu alıyor.  OPPO ve Discovery Channel iş birliğinde gerçekleşen bu proje için fotoğrafçı Jerome Teo, göz ardı edilen ancak, dünyanın dinamik dokusuna katkıda bulunan kültürleri aramak için Tayland, Endonezya, İspanya, Hindistan ve Meksika’ya seyahat ediyor.

 

Jerome Teo, bu yılki Mirasın Portreleri temasıyla, Endonezya’nın batik sanatçılarından İspanya’nın flamenko dansçılarına kadar dünyanın kültürlerini belgelemek için OPPO’nun görüntüleme teknolojisini kullanıyor. Mirasın Portreleri teması sadece geçmişin bir kalıntısını değil, hikayeleri, kültürün bugün kim olduğumuzun özü olduğunu ve gelecek nesiller için mirasımızın ne olacağını göstermeyi amaçlıyor.

 

Jerome Teo, Tayland’ın tepe kabilelerinin geleneksel müzisyenlerinden, Endonezya’daki batik zanaatkarları ve İspanya’daki flamenko dansçılarına kadar, kültürel miraslarını koruyanların ölümsüz hikayelerini yakalıyor.

 

OPPO, teknolojiyi kullanarak kültürü canlandırmanın yenilikçi yollarını da araştırıyor. Temmuz ayında duyurulan OPPO AI Studio, en yeni GenAI teknolojisini kullanarak kullanıcıların bir flamenko dansçısı olarak kendilerinin stüdyo kalitesinde bir portresini oluşturmasına olanak tanıyor.

 

OPPO ve Discovery Channel “Culture in a Shot” projesinde, OPPO’nun kültürel koruma konusundaki kararlılığının yalnızca başlangıcı. Önümüzdeki aylarda proje, insanları; Hindistan, Meksika ve ötesinde sanal turlara çıkaracak, OPPO’nun görüntüleme teknolojisini kullanarak gözden kaçan kültürleri öne çıkaracak ve bu farklı geleneklerin daha derin anlaşılmasını, takdir edilmesini ve korunmasını teşvik edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com