Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2024 39 Görüntüleme

Nissan motorsporlarındaki kırk yıllık tutku ve performansın adı olan NISMO’nun 40. yıl dönümünü kutluyor.

Nissan’ın motosporlarına kazandırdığı NISMO’nun 40. yıldönümünü kutluyor. 17 Eylül 1984 tarihinde Nissan’ın kurum içi tuning, motor sporları ve performans bölümü olarak kurulan, Nissan Motorsport International Co. Limited kısaca NISMO adını aldı. Marka, o tarihten buy ana şirketin hem yarış pistinde hem de halka açık yollarda performansa olan bağlılığının somutlaşmış halini temsil ediyor.

Aslen Omori, Tokyo’da bulunan NISMO, Nissan’ın en heyecan verici araçlarından ve motor sporları arayışlarından bazılarının arkasındaki itici güç olarak hizmet veriyor. Şirketin yarış pistinden ilham alarak yarattığı “Pistten yola” sloganı, otomobili sürücüleri için en üst düzey Nissan performansını sunma hedefini somutlaştırıyor.

40.yıl kutlama etkinliklerinde Yokohama kentindeki Nissan Global Genel Merkez Galerisi’ni ziyaret edecekler, ultra nadir bulunan NISMO 270R ve saygı duyulan NISMO 400R gibi NISMO yol modellerinin yanı sıra 1998 Le Mans 24 Saat yarışında 3. olan Nissan R390 GT1, Dayton 24 Saat yarışını kazanan Nissan R91CP ve Japonya Touring Car Şampiyonası (JTCC) ikonu Calsonic Skyline GT-R Group A gibi pist efsanelerini bir arada görebilecekler.

Ayrıca, yakın zamanda piyasaya sürülen Ariya NISMO, AURA NISMO ve FAIRLADY Z NISMO dahil olmak üzere NISMO’nun mevcut Japonya yerli model serisinden araçlar da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi 15 Ekim 2024 Salı gününe kadar devam edecek.

40.yıldönümü kutlamaları için bir açıklama yapan Nissan’ın küresel motor sporları iş birimi başkanı ve NMC başkanı Takao Katagiri, “1984’ten bu yana NISMO’yu destekleyen herkese teşekkür etmek istiyoruz ve önümüzdeki on yıllar boyunca hız, güven ve heyecan sunmayı dört gözle bekliyoruz. Uzun süredir devam eden pistten yola felsefemiz, Super GT ve Formula E fabrika yarış programlarımızla devam ediyor.” dedi.

Katagiri gelecekle ilgili olarak da şunları ekledi: “Amacımız pistte taraftarlara heyecan sunmak ve yarış pistinden öğrendiklerimizi müşterilerin satın alabileceği ürünlere dönüştürmek Uzun vadeli hedefimiz, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere daha heyecan verici NISMO modelleri sunarak işimizi küresel olarak kademeli olarak büyütmektir.

NISMO 40.yıl kutlamaları 1 Aralık’ta Fuji International Speedway’de yapılması planlanan 2024 NISMO Festivali ile devam edecek. Bu yılki festival, markanın zengin mirasına, yarış başarılarına ve yüksek performanslı yol otomobillerinin evrimine saygı göstererek NISMO’nun 40. yıldönümüne adanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com