Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2024 28 Görüntüleme

Kocaeli’de okul sokakları hem güvenli hem neşeli

2024-2025 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerimizin okullarına güven içinde gitmesi, velilerinin de huzur içinde çocuklarını okula yolcu etmesi için gerekli tüm çalışmaları yapıyor. Büyükşehir’in bu alanda yaptığı çalışmalardan biri de

‘Sokaklar Dönüşüyor-Okul Sokağı’ projesi. Çocuk dostu bu projeyle okul sokakları öğrencilerimiz için güvenli hale getiriliyor. Öğrencilerimiz güvenle okuluna giderken, anne babalar da huzurla onları yolcu ediyor. Proje kapsamında Başiskele’de yer alan Levent Kırca-Oya Başar Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nun bulunduğu Hurlu Sokak, öğrenciler için güvenli ve neşeli bir sokak haline getirildi. Sokak araç trafiğine kapatılırken, peyzaj düzenlemesi yapıldı, çocukların sadece güvenle değil aynı zamanda neşeyle okula gidip gelmeleri için oyun alanları oluşturuldu.

 

ÇOCUK DOSTU ALANLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent sokaklarını yayalar, çocuklar ve aileler için yaşanabilir alanlara dönüştürmeye devam ediyor. Yaya yoğunluğu olan sokakta güvenlik zafiyetlerinin ortadan kaldırılması, çocukların okullarına giderken güvende olmaları için Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Global Designing Cities Initiative ve Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı işbirliği ile kent sokaklarını yaya ve çocuk dostu kamusal alanlara dönüştürüyor. Bu kapsamda son çalışma Yuvacık Levent Kırca-Oya Başar Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nun giriş-çıkış kapısının bulunduğu Hurlu Sokakta yapıldı.

 

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI

Çocuklar için daha güvenli bir hale getirilen Hurlu Sokak, Türkiye’deki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Salih Mülayim, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Kaan Deniz, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

25 OKUL HEDEFİ

Açılışta konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı Mülayim, “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı kapsamında okul yolu projelerimizin sayısını her yıl arttırıyoruz. Projede amacımız çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına ulaşması. Önümüzdeki yıl için 25 okulda bu çalışmayı yapmayı kendimize hedef koyduk” ifadesini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Başiskele Belediye Başkanı Özlü, “İlçemizde önemli bir çalışma yapıldı. Açılışını yapacağımız sokak Büyükşehir Belediyemizce daha güvenli bir hale getirildi. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu sokağı Başiskelemize kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu sokakların sayısının artmasını hedefliyoruz” dedi.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

‘Sokaklar Dönüşüyor-Okul Sokağı’ projesi kapsamında Hurlu Sokak acil durumlarda erişim sağlanabilecek şekilde araç trafiğine kapatıldı. Nur Caddesi ve Levent Kırca Caddesi üzerinde yaya geçidi çizgileri çizildi. Sokak ile bağlantılı olan konut bölgesi saksılar ile bölünerek bağımsız alan haline getirildi. Bölgede çocuk oyun alanı bulunmaması sebebiyle çocukların ilgisini çekebilecek eğitici oyun alanları oluşturuldu. Ailelerin okul giriş-çıkışında bekleyebileceği oturma alanları arttırıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com