Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2024 33 Görüntüleme

Cerebral Palsy’nin farkında ol!

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin gebelik, doğum ve bebeklik döneminde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Cerebral Palsy’li bireyler hayata aktif katılımda zorlansa da özel eğitim ve rehabilitasyon sayesinde birçok şeyi başarabiliyor.  

52 yıldır İstanbul’daki kampüsünde Cerebral Palsy’li ailelere ve çocuklara teşhis, tedavi ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, 6 Şubat Depremi sonrasında hizmetlerini Antakya’daki engelli bireylere sunmak için bölgede yeni hizmet birimini açtı. 

Ülkemizde her yıl 6.000’den fazla bebeğe Cerebral Palsy tanısı konduğunu belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin; “Dünya genelinde 17 milyonu aşkın Cerebral Palsy’li birey var. Bu bireylerin yaşam konforunu artırmak için verilen rehabilitasyon ve eğitim desteğinin yanı sıra erken tanının önemini vurgulamak amacıyla 6 Ekim tarihi Dünya Cerebral Palsy Farkındalık Günü olarak anılıyor. Vakfımız bünyesinde sunduğumuz hizmetler, kurumsal iş birlikleri ve akademik çalışmalar ile Cerebral Palsy’li bireylerin ve ailelerinin yaşam konforunu artırmak için çalışırken aynı zamanda da erken tanı ve farkındalık için çalışmalar yürütüyoruz. Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin yanı sıra Ekim ayı boyunca kamuoyunda farkındalığı artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler ve projeler hayata geçiriyoruz. Bu yıl 6 Ekim kapsamında “Farkındalık Yaratmak İçin #MilyonlarcaNedenVar” ve #eşsizCP sloganlarıya “yeşil ışık yak”, “logonu yeşil yap” ve “yeşil giy” çağrısı yapıyoruz” diyerek kurum ve bireyleri Cerebral Palsy’e dikkat çekmeye davet etti. 

Farkındalık çalışmalarına destek olmak isteyenler sosyal medyada #MilyonlarcaNedenVar#eşsizCP ve #dünyacpgünü hashtaglerini kullanıp paylaşım yaparak farkındalığın daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayabilir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com