Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Eylül 2024 45 Görüntüleme

Kahramankazan’da ‘Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali’.

Kahramankazan Belediyesi, Elazığ Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali”ne ev sahipliği yaptı.

 

Ankara Elazığ Kültür Derneği tarafından Kahramankazan Belediyesi Spor ve Piknik alanında gerçekleştirilen festivale, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ergün katıldı.

 

Ankara’da yaşayan Elazığlıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Yöresel türkülerin seslendirildigi festivalde, Elazığ yöresine ait halk oyunları folklor ekibi tarafından sergilendi. Festival alanına kurulan taş fırında Elazığ’ın meşhur peynirli pidesi pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Festival boyunca eğlenceli ve kültürel etkinliklerle bir araya gelen Elazığlılar, hem eğlenip hem de birbirleriyle hasret giderme fırsatı buldu. Ayrıca festivale katkı sağlayanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Elazığ Kültür Derneği ile birlikte bu güzel etkinliği ilçemizde düzenlemekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kültürel değerlerimizin yaşatılması ve bu tür festivallerle dayanışmanın güçlenmesi bizler için son derece önemli. Bu güzel organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com