Ana Sayfa Yaşam 8 Eylül 2024 38 Görüntüleme

QNB Finansbank İstanbul Challenger 76. TED Open’da Şampiyon Damir Dzumhur oldu

QNB Finansbank İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası’ı tamamlandı. ‘QNB Finansbank’ın isim ve ‘Hilton İstanbul Maslak’ resmi konaklama sponsorluğunda 1-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvanın tek erkekler finalinde şampiyon Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur oldu.

 

Şampiyon tenisçi Damir Dzumhur, oldukça çekişmeli geçen maçta rakibi Hamad Medjedovic’i 6-4 ve 6-2’lik skorlarla 2-0 mağlup etti. Damir Dzumhur şampiyonluk ödülünü QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un elinden aldı.

 

MANSOUR BAHRAMİ VE YOUNES EL AYNAOUİ’DAN GÖSTERİ MAÇI

Final öncesinde dünyaca ünlü eski tenisçiler Mansour Bahrami ve Younes El Aynaoui ile birlikte Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve ITF Tenis Masters Kategori Dünya 8 No’su Nejat Müldür’ün mücadele ettiği bir gösteri maçı düzenlendi.

QNB Finansbank İstanbul Challenger 76. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası’nda çift erkekler finalinde şampiyon Yankı Erel – Aleksandre Bakshi ikilisi oldu. Yankı Erel turnuvanın 76 yıllık tarihinde ilk kez şampiyon olan Türk sporcu olma ünvanını kazandı. Yankı Erel- Aleksandre Bakshi ikilisi finalde August Holmgren-Johannes Ingildsen çiftini 2-0’lık skorla mağlup etti.

 

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras turnuva finalinin ödül töreninde yaptığı konuşmada: “QNB Finansbank olarak, sporun toplum üzerindeki olumlu etkilerine inanıyor ve bu değerli organizasyonun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün bir kez daha İstanbul Challenger TED Open Tenis Turnuvası’nın finaline şahitlik etmek için bir aradayız. Bu turnuva, yalnızca bir spor etkinliği olmanın ötesinde, ülkemizin tenis sporuna sağladığı önemli katkılarla dikkat çekiyor. Her yıl burada korta çıkan sporcular, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası arenada da adını duyurmak için büyük bir fırsat yakalıyor. QNB Finansbank İstanbul Challenger TED Open, genç yeteneklerin keşfedilmesinde, gelişmesinde ve dünya çapında tanınırlık kazanmalarında önemli bir basamak oldu. Genç sporcuların bu kortlarda edindiği deneyimler, sadece spor kariyerlerinde değil, hayatın her alanında onlara rehberlik edecektir. Yankı Erel’in turnuvanın 76 yıllık tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olmasından dolayı mutluluk duyuyorum.”

 

DÜNYA TENİSİN YILDIZLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Dünya tenisini idare eden “Association of Tennis Professionals ATP Tour” güdümünde gerçekleştirilen ve Challenger serisi turnuvalarından biri olan İstanbul Challenger, ülkemizde aralıksız olarak 76 yıldır gerçekleştirilen yegâne uluslararası tenis turnuvasıdır.1979 yılında American Express şirketinin sponsorluğu ile 25.000. Dolar ödülle başlatılan ‘’Challenger Serisi’’ turnuvalar, şu anda dünyanın 50 ülkesine dağılmış ve ödülleri $40.000 – $220.000 arasında değişen 150 turnuvadan oluşmaktadır.

 

Eski adı ile Uluslararası İstanbul Tenis Turnuvası, yeni adıyla “İstanbul Challenger-TED Open” 1946 yılından itibaren Türkiye’de hiç aksamadan yapılan yegane uluslararası spor etkinliğidir. TED Open Tenis Turnuvası, ATP tarafından seride yer alan 129 turnuva içinde en başarılı organize edilen turnuva seçilerek “2003 Challenger Award” ödülüne layık görülmüştür. Bu seçimi profesyonel tenisçiler ve ATP yöneticileri saptamıştır.

 

İstanbul Challenger, 2004 yılında da aynı başarıyı tekrar etmiş, ancak ATP’nin Challenger ödülünü 2 yıl üst üste aynı turnuvaya vermeme politikasından ötürü, turnuvamız bu kez yazılı olarak onurlandırılmıştır. Londra’da Q2 Arena’da düzenlenen bir davetle TED, ATP Challenger serisinde 25. yılını kutlamıştır.

Turnuva, dünya sıralamasında ilk 200 içerisinde yer alan tenisçilerden 50’sini ağırlamaktadır.

 

Efsaneler arasından İlie Nastase, Ion Triac, Roy Emerson, Bon Hewitt, Fabrice Santoro, Richard Gasquet, Robin Söderling, Nikolay Davydenko, Thomas Muster, Goran İvanisevic, ve günümüz raketleri arasında Karen Kachanov, Andrei Rublev, Mischa Zverev, James Duckworth, Arthur Rinderknech, Ilya Ivashka, Ugo Humbert Radu Albot, Damir Dzumhur, hep TED Kulübü kortlarından geçmişlerdir.

 

TED Open – İstanbul Challenger uluslararası tenis camiasında “Yıldız Yaratan Turnuva” olarak geçmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com