Ana Sayfa Yaşam 8 Eylül 2024 57 Görüntüleme

Fuarda kaybolma korkusu Çocuk Kulübü ile tarihe karıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları tarafından her yıl İzmir Enternasyonal Fuarı süresince hizmet veren Çocuk Kulübü, çocuklara eğitici ve eğlenceli atölyeler düzenliyor. Çocuklarını kulübe emanet ederek fuarın keyfini çıkaran ebeveynler ise “İZELMAN Çocuk Kulübü sayesinde fuarda kaybolma korkusu yaşamıyoruz” diyor. 

93 yıldır kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl da birbirinden farklı etkinlikleriyle yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokulları ise Çocuk Kulübü hizmetiyle çocuklara eğlenceli ve eğitici atölyeler düzenliyor. İzmirlilerin sıklıkla dillendirdiği “fuarda kaybolma korkusu” ise Çocuk Kulübü ile adeta tarihe karışıyor. Fuarda çeşitli aktivitelere katılırken hem çocuklarını mutlu etmek hem de onları gönül rahatlığı ile emanet etmek isteyen ebeveynler, Çocuk Kulübü’nün yolunu tutuyor. Nüfus cüzdanları ile birlikte çocuklarını kulübe teslim eden anne babalar, 1 saatlik zaman diliminde fuarın keyfini çıkarıyor. 

4-7 yaş arası çocuklar için 
Çocuk Kulübü hakkında bilgi veren İZELMAN Buca Anaokulu Şefi Senay Gelen, “İZELMAN Anaokulları olarak fuarımızda 7 çocuk atölyesi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarla eğitici ve eğlenceli zamanlar geçiriyoruz. Çocuklarını bize güvenle bırakıp fuarı gezmek isteyen ebeveynler, kimlikle birlikte çocuklarını bize bırakıyor. 4-7 yaş arası çocukları kulübümüze kabul ediyoruz ve öğretmenlerimizle birlikte çocuklara yönelik çocuk yogası, fen ve doğa, cimnastik, sanat ve beceri, akıl oyunları, origami ve serbest zaman atölyeleri yapıyoruz. Çocuklar açık havada zaman geçirirken çok mutlu oluyor. Bu sırada ebeveynler de fuarda rahatça vakit geçirebiliyor” dedi.

“Küçükken kaybolmuştum ama şimdi güvenle çocuğumu emanet ediyorum”
5,5 yaşındaki ikiz çocukları Lila ve Berk’i 2 yıldır Çocuk Kulübü’ne emanet eden Zeynep Aksel Altındağ, “Böyle bir hizmet verildiği için çok mutluyuz. Çocuklarımı 1 saatliğine güvenle emanet edebildiğim, öğretmenlerimizin her zaman güler yüzle karşıladığı, çok verimli aktivitelerin yapıldığı bir alan kurulmuş. Çocukları kulübe emanet edip etkinlik alanlarını geziyorum ve fuarın keyfini çıkarıyorum. Eskiden çocuklarımızı emanet edebileceğimiz bir yer ve bu kadar güvenlik görevlisi yoktu. Küçükken fuarda kalabalığın içinde kaybolmuştum ve güvenliği bulana kadar çok ağladığımı hatırlıyorum. Çocukları fuara getirirken her zaman yanımdan ayrılmamaları için tembih ederim ama buraya geldiğimizde onları güvenle emanet ediyorum. Çünkü çocukların dışarı çıkmasına asla izin verilmiyor. Bu konuda çok başarılı ve dikkatliler. Fuara ve Çocuk Kulübü’ne gelmeye devam edeceğiz” dedi. 

“Fuarda çekirdek çitliyorum, konser dinliyorum”
5,5 yaşındaki Türkan Canay Yıldız’ı kulübe emanet eden Fatma Özbay Yıldız, “Bu hizmetten 3 yıldır yararlanıyoruz. 2 yıldır da her akşam fuardayız. 1 saatliğine kızımı buraya bırakıyorum ve fuarda çekirdek çitliyorum, konser dinliyorum. Eskiden yeğenimizi fuara getirmiştik ve bir anda kaybolmuştu. Sonrasında kendisini bulduk ama o korkuyla canımızdan can gitmişti. Şimdi ise çocuklarımızı buraya güvenle teslim ediyoruz. Buraya çok güveniyoruz, öğretmenlerimizin çok güzel eğitim verdiğini düşünüyoruz. Ben 48 yaşında anne oldum ve öğretmenlerimiz çocuklara yeni ve eğitici konular öğretiyor. Bu da beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. 
İZELMAN Anaokulları Çocuk Kulübü, fuarın kapanış günü olan 9 Eylül’e kadar 18.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com