Ana Sayfa Yaşam 7 Eylül 2024 48 Görüntüleme

Karşıyaka Belediyesi’nden fuar ziyaretçilerine deprem eğitimi

İzmir Enternasyonal Fuarı’na ‘Gezici Deprem Eğitim Simülatörü’ ile katılan Karşıyaka Belediyesi, iki binden fazla ziyaretçiye eğitim verdi. Deprem anını gerçeğe en yakın şekilde simule eden araçta uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerin fuar sonuna kadar süreceğini belirten Başkan Yıldız Ünsal “Belediyeler Sokağı’nda gerçekleşen ücretsiz eğitimlerimize herkesi bekliyoruz” dedi. 

 

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 93’üncü kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na, kentteki ilçe belediyeleri arasında tek olan ‘Gezici Deprem Eğitim Simülatörü’ ile katıldı. Bir haftada iki binden fazla ziyaretçiye, olası afetlerde hayat kurtaracak eğitimler verildi. Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı ve afetlerde ilk yardım hakkında bilgiler aktarıldı. Deprem anını gerçeğe en yakın şekilde simule eden, bir evin mutfak ve oturma odasının canlandırıldığı, iki eksenli simülatörde gerçekleştirilen ücretsiz eğitimler, 93. İEF’nin son günü olan 9 Eylül akşamına kadar devam edecek.

 

TOPLUMSAL BİLİNCE KATKI

Toplumsal afet bilincinin güçlenmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamızda gerçekleştirdiğimiz eğitimleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıyarak farklı kesimlerden vatandaşlarımıza da ulaşmak istedik. Uzman personelimiz tarafından verilen uygulamalı eğitimlere gösterilen ilgi ve memnuniyet ilk günden bu yana artarak devam ediyor. Olası afetlere karşı hazırlıklı olmak ve farkındalığı büyütmek için 9 Eylül akşamına kadar çok daha fazla sayıda katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Fuar sonrasında yine Afet Eğitim Merkezimiz ile Deprem Eğitim Simülatörümüzde vatandaşlarımıza ve öğrencilere eğitimler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com