Ana Sayfa Kültür & Sanat 6 Eylül 2024 27 Görüntüleme

Büyükşehir Konservatuvarı’nda yetenek sınavı heyecanı yaşanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda, 2024-2025 sezonu için yetenek sınavı yapılıyor. Başvurularını tamamlayan kursiyer adayları, yeteneklerini sergiliyor. Konservatuvarda eğitim zili Ekim ayında çalacak. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, sanatseverleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Antalya’ya birçok yeni sanatçı kazandırılmasında önemli rol oynayan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda 2024-2025 sezonu için ön kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, yetenek sınavları başladı. 50 kişilik, alanında uzman eğitmen kadrosuyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir eğitim yelpazesine sahip olan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Sahne Sanatları, Halk Oyunları ve Enstrüman Eğitimi gibi 5 ana branşta eğitim verecek. 

HALK SANATLA BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvar Müdürü Okan Atila, 

“Kurslarımıza yoğun bir katılım var. Online şekilde 3369 kişi kayıt yaptırdı. Bu başvuruların 1350 tanesi kabul edilecek. Yetenek sınavları tamamlandıktan sonra, Ekim ayında derslerimiz başlayacak ve Ağustos’a kadar sürecek. 50 eğitmenimiz ve 5 farklı bölümümüzle 2024-2025 eğitim- öğretim sezonuna hazırız” dedi. 

EN İYİ ÖĞRETMENLERLE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Öğrenci velisi Duygu Başbağ, kızının geçen sezon keman dersi aldığını, bu sene de ilgi duyduğu viyolonsel sınavına girdiğini belirterek “Başkan Muhittin Böcek, bu işi ciddi anlamda bilen insanlarla çalışıyor. Dışarıda binlerce lira olan bu eğitimi ücretsiz şekilde ve en iyi öğretmenlerle verilmesini sağladığı için Başkan Muhittin Böcek’e tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Öğrenci Lavinya Başbağ ise sınavının iyi geçtiğini, ileride ünlü bir çellist olmak istediğini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Konservatuvar öğrencisi Irmak Saygı ise, “Burada keman dersi alıyorum. İlk senemde kemanıma alıştım, daha çok sevdim ve odağım arttı. Kendimi geliştirip daha fazla şarkı çalmak istiyorum. Hocalarım, anlayamadığım konularda çok yardımcı oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu. 

KONSERLER DÜZENLENECEK

Enstrüman Kursları arasında piyano, gitar, keman, bağlama, yan flüt, mandolin, viyolonsel, viyola, ud, kanun, ritim, bateri ve ney gibi çok çeşitli kurslar yer alıyor. İcra heyetleri başlığı altında bulunan Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Türk Halk Müziği İcra Heyeti kurslarına katılım sağlayan öğrenciler ise öğrendikleri eserleri Antalya halkı için sergileyecek. Koro bölümünde, Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Çoksesli Yetişkinler Korosu, Çoksesli Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu gibi alt gruplar bulunurken, Sahne Sanatları kapsamında ise Modern Dans Çocuk, Modern Dans Yetişkin, Yaratıcı Drama, Temel Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık kursları yer alıyor. Ayrıca Halk Oyunları Topluluğu ve İBSK Orkestrası gibi topluluklar, hem çocuk hem de yetişkin gruplarına yönelik eğitimler düzenlenecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com