Ana Sayfa Yaşam 5 Eylül 2024 28 Görüntüleme

PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor

KRAFTON Inc., ülke takımlarının yarıştığı PUBG: BATTLEGROUNDS uluslararası e-spor karşılaşması PUBG Nations Cup (PNC) 2024’ü 6 Eylül’de başlatmaya hazırlanıyor.

 

3 gün sürecek PNC 2024, 6-8 Eylül tarihleri arasında Güney Kore’nin Seul kentindeki Kyung Hee University, Peace Hall’da oynanacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen PNC 2023’ün ardından bu yılki etkinlik de Seul’de gerçekleşecek ve şehrin hem oyun hem de e-spor endüstrilerinin büyümesini teşvik etmek için başlattığı yeni bir girişim ‘Game Esports Seoul (GES) 2024’ün de ana etkinliği olacak.

 

Etkinlikte dünyanın dört bir yanından 16 ülke takımı yer alacak. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Güney Kore, uluslararası arenada en iyi performans gösteren oyunculardan oluşan Vietnam, Çin, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi diğer güçlü takımlarla yarışacak. Endonezya’nın iki yıllık bir aradan sonra PNC’ye geri dönmesi ve Norveç’in ilk kez sahneye çıkması, taraftarların büyük ilgisini çekiyor.

 

PNC 2024’te her gün altı maç olmak üzere toplam 18 maç oynanacak. Sonuçlar, tüm maçlardaki öldürme puanları ve sıralama puanlarının toplanmasıyla belirlenecek. Oyunun toplam ödül havuzu 300.000 Amerikan doları; ayrıca PNC 2024 temalı ürünlerin satışlarından elde edilen gelirin %25’i de takımlara turnuva sonunda elde ettikleri puanlara göre dağıtılacak.

 

Ayrıca oyunseverlerin en iyi dört takımı tahmin etmeye çalışacakları ‘Pick’em Challenge’ ve sanal simülasyon e-spor etkinliği ‘Fantezi Ligi’ gibi çevrimiçi etkinlikler de düzenlenecek. Ödüller arasında üst düzey oyun koltukları ve çeşitli PUBG eşyaları yer alıyor.

 

PNC 2024 maçları her gün TSİ 12:00 PM’de başlayacak ve PUBG Esports Türkiye’nin resmi YouTube, Twitch ve Kick kanallarından canlı takip edilebilecek. Maçları yetenekli caster’lar Utku “Utimikk” Taşyürek, Timur “Timurlengx” Günay ve Mustafa “Fanius” Gültekin sunacaklar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com