Ana Sayfa Yaşam 5 Eylül 2024 26 Görüntüleme

Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyonluğa 1 Adım Uzakta!

Hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ekip, Acropolis’te Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor. Şampiyonluk düğümünün çözüleceği ralli, 5-8 Eylül tarihleri arasında Yunanistan’da düzenlenecek.

Otomobil sporlarında Formula 1’den sonraki en popüler yarışlardan biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) Türkiye’yi temsil eden Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener, Acropolis’te tarih yazmak için start alacak. Şampiyona klasmanında üçüncü sırada yer alan Castrol Ford Team Türkiye ekibi, Acropolis’in zorlu etaplarında hem kendi dayanıklıklarını test edecek hem de araçlarının limitlerini zorlayacak.

Daha önce hiçbir Türk pilotun birincilik ya da şampiyonluk kazanmadığı Dünya Ralli Şampiyonası’nın Acropolis etabında ekip, Castrol’ün 125. yılına özel hazırlanmış yeni aracıyla mücadele edecek. Castrol Ford Team Türkiye Takım Koçu Murat Bostancı, “Dünya Ralli Şampiyonası’nın Yunanistan ayağı olan Acropolis Rallisi’ne beşinci kez katılıyoruz. Türkiye’deki coğrafyaya benzer zemin yapısına sahip olan bu yarışta hem hız hem de strateji çok önemli. Hızlı gitmek kadar akıllı bir yarış stratejisi izlemek gerekiyor çünkü parkur oldukça kırıcı ve zorlu. Bu yıl Ali Türkkan ile ilk kez katıldığımız Junior WRC sınıfında şampiyonluk mücadelesinde yer almak, geleceğe dair büyük umut veriyor. Yarışın sonunda neler olacağını göreceğiz, tabii ki hedefimiz şampiyonluk. Ancak, bu unvanı ilk yılında kazanan bir pilot çok azdır. Bir Türk ekip olarak, bu başarıya bu kadar yaklaşmak bile bizim için büyük bir gurur kaynağı. Genç pilotumuz Ali’yle bu noktaya gelene kadar geri planda büyük bir çalışmamız oldu. Geçirdiğimiz her sezon, her yarış ve her antrenman bize ve Ali’ye çok şey kattı. Bu yarış öncesinde de stratejimiz üzerinde çok çalıştık. Bütün bu çalışmalar artık meyvelerini vermeye başlıyor ve bir Türk sporcunun Dünya Ralli Şampiyonası’nın zirvesinde olacağı günler çok yakın. Bu hedeflerin gerçekleşmesini mümkün kılan destekçilerimize, takıma ismini veren iki büyük markaya, diğer sponsorlarımıza ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na teşekkür ederiz.” dedi.

 

Castrol Ford Team Türkiye’nin Dünya Ralli Şampiyonası Takvimi:

  • 5-8 Eylül Yunanistan Acropolis Rallisi

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com