Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 42 Görüntüleme

Yeni TravelMate P6 14 AI Tanıtıldı: Acer, 1 Kilodan Daha Hafif Copilot+ PC’lerle Pazara Liderlik Ediyor

Acer, işletmeler ve kurumlar için olağanüstü performans, mobilite ve yapay zeka özellikleri sunan ve 1 kilodan hafif Copilot+ PC’lerle[2] pazara liderlik eden yeni TravelMate P6 14 AI’ı tanıttı. Bu yeni Windows 11 Pro tabanlı dizüstü bilgisayar, kompakt karbon fiber kasasında 120’ye kadar toplam platform TOPS AI performansına sahip yerleşik NPU’lu Intel® Core™ Ultra işlemcilerle (Seri 2) güçlendirildi. 

 

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, “Yapay zeka hızlı bir şekilde gelişiyor ve şirketlerin ve işletmelerin sorunları hızlı bir şekilde çözmek, iş akışını ve iletişimi iyileştirmek için onu BT altyapılarının yapısına entegre etmeleri gerekiyor. En yeni Intel Core Ultra işlemcilerin kontrolde olduğu TravelMate P6 14 AI, çalışanlara olağanüstü bir güç sağlıyor ve en yeni AI araçlarını ve yazılımlarını, inanılmaz güç verimliliğini ve yerleşik güvenlik korumasını kullanışlı bir ultra taşınabilir form faktöründe birleştirmemizi sağladı.” dedi.

En yeni TravelMate, olağanüstü görüntü kalitesini destekleyen yüksek 400 nit parlaklık ve yüzde 100 sRGB renk gamına sahip IPS teknolojili çarpıcı 14 inç WQXGA+ (2880×1800) 16:10 ekrana veya WUXGA (1920×1200) panele sahip olarak geliyor. İnce çerçeveler ve yüzde 82’lik yüksek ekran-gövde oranı, daha sürükleyici görüntüleme deneyimi için ekran alanını en üst düzeye çıkarıyor. 

 

Yeni Intel Core Ultra işlemciler, 48 TOPS NPU’ya kadar AI performansı, 32 GB’a kadar LPDDR5X paket bellek ve 65 Wh pil ile kesintisiz çoklu görev ve daha fazla üretkenlik sağlarken, yeni nesil Intel® Arc™ grafikler en son AI yaratıcılık uygulamalarını destekliyor. Yüksek hızlı PCIe Gen4 SSD’ye kadar depolama teknolojilerini destekleyen Intel® Evo™ edition TravelMate P6 14 AI, ağır iş yüklerinin üstesinden gelmek için geniş depolama ve hızlı veri aktarımı sağlıyor. Sessiz klavye, 1,55 mm hareket mesafesiyle sessiz ve rahat yazmayı destekliyor ve kullanışlı bir mikrofon susturma tuşuyla birlikte geliyor. 

 

Son Teknoloji Yapay Zeka Araçları

NPU kullanımda olduğunda, TravelMate P6 14 AI’ın dokunmatik yüzeyindeki AI logosu yanarak etkinliği gösteriyor. Acer’ın TravelMate Sense uygulaması içindeki Acer Experience Zone, işbirliği ve yaratıcılık için güçlü yapay zeka özellikleri barındırıyor. Acer Assist, teknik sorguları desteklemek, belgeleri ve veri kümelerini özetlemek ve verileri cihazdan ayırmadan basit istemlerle sorun gidermek için büyük dil modellerinden ve yerel dosyalardan yararlanan bir cihaz içi yapay zeka sanal asistanı olarak hizmet veriyor. Acer LiveArt 2.0, fotoğrafların arka planını kolayca kaldırma[3] ve 2D görüntüler üzerinde derinlik haritaları oluşturma yeteneğine sahip. Buna ek olarak, GIMP ve Intel’in Stable Diffusion eklentisi sadece birkaç tıklama ve metin girişi ile illüstrasyon ve fotoğraf oluşturmayı destekliyor. 

 

Acer QuickPanel kamera etkinleştirildiğinde otomatik olarak başlatılıyor; böylece kamera ve mikrofon ayarları hızla yapılabiliyor. Acer PurifiedView 2.0, NPU aracılığıyla güç tüketimini optimize ederken daha akıcı video konferans ve canlı görüntü akışı sağlıyor. Portre İyileştirme, Gentle Lighting ve Super Sharp gibi yapay zeka destekli özellikler, kullanıcıların görüntülü görüşmelerde en iyi şekilde görünmelerine yardımcı olmak için doğal bir görünüm sağlarken görünümü zarifçe yumuşatıyor; aydınlatmayı, renk kontrastını ve çözünürlüğü iyileştiriyor. Üçlü mikrofon dizisinden yararlanan Acer PurifiedVoice 2.0, AI Gürültü Azaltma ve üçlü mikrofon dizisi ile kullanıcıların arka plan gürültüsünü bastırma ve ana hoparlörün sesini geliştirme yeteneği ile seslerini en iyi şekilde çıkarmalarına yardımcı oluyor. Tüm bunların yanında Copilot+ PC AI deneyimleri bu yıl[2] gelecek ücretsiz güncellemelerle TravelMate cihazında kullanılabilecek. 

 

Sıkı Güvenlik, Dayanıklılık ve Zengin Bağlanabilirlik 

TravelMate P6 14 AI, parola gerektirmeden hızlı ve güvenli oturum açma için QHD IR kamera ile gelişmiş güvenlik ve yönetim özellikleri sağlıyor. Ayrıca bilgisayar korsanlarına karşı korumaya yardımcı olmak için bir gizlilik deklanşörüne sahip. Acer Kullanıcı Algılama Teknolojisi, menzil ve harekete dayalı olarak insanları doğru bir şekilde algılamak için yerleşik bir görüş tabanlı AI sensörü kullanıyor. Bu özellik kullanıcı ayrıldığında ekranı kilitleyerek ve geri döndüğünde hızla uyandırarak verilerin güvenliğini sağlamaya yardımcı oluyor. Entegre Acer ProShield Plus, tek bir istemci konsolunda çoklu güvenlik ve yönetim özellikleri sunuyor.

 

Yeni TravelMate dayanıklı bir yapıya sahip ve MIL-STD 810H askeri sınıf uyumluluğu[1] ve performansı yavaşlatabilecek toz birikimini en aza indirmeye yardımcı olan Acer Dust Defender sayesinde seyahat yaşamının zorluklarına dayanabiliyor. Ayrıca 5,8 Gbps’ye kadar hızlara sahip Wi-Fi 7 dahil olmak üzere en yeni kablosuz bağlantı özelliklerini sunuyor. Entegre Bluetooth® 5.4 bağlantısı, konuşma ve ses kalitesini iyileştiriyor ve dizüstü bilgisayarlarla işitme cihazı kullanımı için gelişmiş erişilebilirlik sunuyor. Thunderbolt 4™ destekli USB 4 Type-C, HDMI 2.1 ve iki adet USB 3.2 Gen1 Type-A bağlantı noktası, çok çeşitli çevre birimlerini, monitörleri ve cihazları destekliyor. 

 

Çevre Dostu Tasarım 

TravelMate P6 14 AI’ın tasarımında ve ambalajında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılırken, cihazda elektronikte sürdürülebilirlik liderliği için en katı kriterleri karşılayan EPEAT kaydı[4] ve TCO 9 sertifikası[5] bulunuyor. Ayrıca Intel Evo sürüm seçenekleri, üstün performansı garanti ediyor. 

 

İşinize Güçlü Bir Destek 

Acer’ın ticari çözümler paketi, işletmelerin BT işlevlerini yönetmesine ve verileri korumasına yardımcı oluyor. TravelMateSense yazılımı, TravelMateSense tuşuna tek bir tıklama ile destek sistemlerini optimize etmelerini, uyarlamalarını ve bunlara erişmelerini sağlıyor. “Workflow”, farklı çalışma senaryoları (Toplantı, Dışarıda ve İş) için ihtiyaç duyulabilecek işlevleri birleştiriyor ve belirli tercihlere göre daha da özelleştirilebiliyor. “Secure Guard”, TravelMate cihazını potansiyel tehditlerden korumak için USB Cihaz Filtresi, Kişisel Güvenli Sürücü, Dosya Güvenliği ve Dinamik Kilit gibi güvenlikle ilgili bir dizi özellik sunuyor. “Checkup” ile işletmeler bileşenlerin sağlığını inceleyebiliyor ve bu özellik ayrıca pil şarjını optimizasyonu ve kalibrasyonu için bir kılavuz içeriyor. Genel sistem durumu penceresi, TravelMate dizüstü bilgisayar hakkında gerçek zamanlı durum raporu sağlıyor. Ayrıca Acer Office Manager, özel BT personeli olmayan ofislerin tek bir portal üzerinden verileri yoklamasına, kaynakları merkezileştirmesine ve BT varlıklarını izlemesine olanak tanıyor. 

 

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer TravelMate P6 14 AI (TMP614-54/T/TCO) Ocak 2025’te EMEA bölgesinde 1.349 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com