Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 34 Görüntüleme

Çankaya’dan Avrupa’ya eğitim yolculuğu

Çankaya Belediyesi Turan Erol Sanat Atölyesi öğrencileri, başarılarıyla gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Türkiye ve yurtdışındaki sanat okullarının yetenek sınavlarına katılan 14 “Turan Erol” öğrencisi kabul aldı.  
Çankaya Belediyesi Turan Erol Sanat Atölyesi, ücretsiz olarak güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursları ile gençlere destek oluyor.  Sanat atölyesinde bütün disiplinleri tanıma fırsatı sunulurken öğrenciler, yalnızca Türkiye’deki okullar için kendini yetiştirmekle kalmıyor aynı zamanda yurtdışındaki sanat okullarının yetenek sınavlarına katılmak için de başvuruda bulunuyor. Bu yıl sanat atölyesinde eğitim alarak sınava giren 18 öğrenciden 2’si yurt dışındaki fakültelerden kabul alırken 12 öğrenci Türkiye’deki güzel sanatlar fakültelerine yerleşerek gururlandırdı. 4 öğrenci ise sonbaharda yapılacak yetenek sınavlarında ter dökecek.

SANAT ATÖLYESİ’NDE BİREBİR REHBERLİK

Bu yıl, Hollanda’da yer alan ArtEZ University of the Arts’da BEAR Fine Art bölümünün (ArtEZ Üniversitesi Deneyime ve Araştırmaya Dayalı Güzel Sanatlar) yetenek sınavını geçerek kayıt hakkı kazanan Nurgül Merve Doğan’ın ardından Alara Naz Yıldırım da Almanya’da Rheinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen (RWTH) Mimarlık ve Makina Mühendisliği bölümünden kabul aldı. Yıldırım, Çankaya Belediyesi’nin sunduğu imkanlar ve atölye hocalarının ayrı ayrı özel ilgisi sayesinde portfolyosunu hazırlama şansı bulduğunu söyleyerek atölye hocalarına ve Çankaya Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

ÜCRETSİZ EĞİTİMLERLE HAYALLERİNE KAVUŞUYORLAR

Türkiye’de Hacettepe, Akdeniz, Hacı Bayram Veli, Düzce, Bülent Ecevit, Kırıkkale Üniversitelerinin güzel sanatlar fakültelerini kazanan 12 öğrenci resim, seramik, heykel ve grafik bölümlerinde eğitim alacak. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü kazanan Oya Aysen Topaloğlu, sanat atölyesindeki yoğun çalışma temposu sayesinde hayallerindeki bölümleri kazandıklarını dile getirirken, aynı fakültede seramik bölümünü kazanan Damla Nur Ağlamaz ise dışarıdaki maliyetli kursların yanı sıra atölyedeki eğitimlerin ücretsiz olmasının çok değerli olduğunu söyledi.

 

Turan Erol Sanat Atölyesi Eğitim Koordinatörü Hasan Doğan Yılmaz da öğrencilerinin başarısından gurur duyduğunu ifade ederek “Şu an 14 öğrencimiz Türkiye’de ve yurtdışında birçok üniversiteyi kazandılar. Sınavlar devam etmekte. Yüzde yüz başarıya doğru ilerliyoruz. Belediyemize, öğrencilerimize bu imkanı verdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

ATÖLYEYE KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yer alan ve güzel sanatlar liselerine ve fakültelerine öğrencileri sınavlara hazırlayan Turan Erol Sanat Atölyesi’nde yeni dönem kayıtları Eylül ayının son haftasında başlıyor. Güzel sanat liseleri ve fakültelerinin sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 25 Eylül itibariyle Turan Erol Sanat Atölyesi’ne kimlikleri ile başvurarak ücretsiz yararlanabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com