Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 37 Görüntüleme

Acer, Predator Orion 7000 Masaüstü ve Nitro V Dizüstü Bilgisayarların Dahil Olduğu Yeni Oyun Bilgisayarlarını Duyurdu

Acer, oyun deneyimini yükseltmek için yüksek performanslı özelliklere odaklanan güçlü Predator Orion 7000 masaüstü bilgisayarı, benzersiz inci beyazı kasasıyla yepyeni Nitro V 14 dizüstü oyun bilgisayarı ve yükseltilmiş Nitro V 16 dizüstü oyun bilgisayarı dahil olmak üzere birçok yeni Windows 11 tabanlı oyun bilgisayarını tanıttı. 

Predator Orion 7000, Intel® yeni nesil işlemciler ve NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 GPU (1321 AI TOPS) ile desteklenen en son işlemci teknolojisi dahil olmak üzere en rekabetçi oyuncuları heyecanlandıracak yeni nesil performans sunan bir oyun canavarı olarak öne çıkıyor. Cihaz ayrıca, cihazı serin ve savaşa hazır tutmak için patentli Predator CycloneX 360™ sistem fanına ve CPU sıvı soğutucusuna sahip.

Yepyeni Nitro V 14, oyun performansı, taşınabilirlik ve uygun fiyat arasında denge kuran şık bir dizüstü oyun bilgisayarı arayan herkese hitap edecek bir model olarak konumlanıyor. Parlak inci benzeri yüzey kaplaması ve deniz mavisi aydınlatması, çarpıcı estetiği güvenilir performansla harmanlıyor. En yeni Nitro V 16 oyun dizüstü bilgisayarı öğrenciler, giriş seviyesi oyuncular ve multimedya meraklıları için özel olarak üretildi. Bu seri, güncel teknoloji ve özellikleri makul bir fiyat etiketiyle harmanlayarak okul, eğlence ve oyun için kullanılabilecek dengeli ve çok yönlü cihazlar haline getiriyor. 

Predator Orion 7000 

Yeni nesil Intel işlemcilerden güç alan Predator Orion 7000 (PO7-660), en rekabetçi oyuncuları bile heyecanlandıracak yeni nesil performans ve yapay zeka desteği vadeden bir oyun canavarı. Sahip olduğu sağlam donanım, muhteşem sanal görüntülerde performansı katlayan yapay zeka destekli DLSS ile son teknoloji NVIDIA GeForce RTX™ 4090 GPU’larla güçlendirildi. Ayrıca beraberindeki üç aylık PC Game Pass ile oyuncular yüzlerce yüksek kaliteli PC oyununun keyfini çıkarabilecek. 

 

Yoğun oyun seansları için tasarlanan Orion 7000, üstün performansını korumak için gelişmiş bir soğutma sistemi barındırıyor. Yeni Predator CycloneX 360 sistem fanı ve CPU sıvı soğutucusu, performansı en üst düzeye çıkarırken hayati bileşenleri serin tutmak için birlikte çalışıyor. Patentli Predator CycloneX 360, maksimum hava akış hacmi ve statik basınç ile kritik bölgelerde biriken ısıyı etkili bir şekilde uzaklaştırmak için gelişmiş bir 3’ü 1 arada fan kurulumu ve benzersiz tasarlanmış akış kanalları kullanıyor. Bu eşleştirme, 360 mm CPU sıvı soğutma sistemiyle birlikte optimum bir soğutma ortamı yaratıyor ve masaüstü sistemin soğutma verimliliğini yüzde 15 artırırken anakart sıcaklıklarını önceki modele[3] kıyasla 9 derece düşürüyor.  

                     

Entegre PredatorSense 4.0 yardımcı uygulaması, oyuncuların bileşenlerde hızlı ve kolay bir şekilde hız aşırtmasına ve ARGB/RGB aydınlatma tercihlerini özelleştirmesine olanak tanıyor. Adeta yıldırım hızında bağlantı, 40 ila 46 Gbps[1] hız sunan en yeni ağ standardı Thunderbolt™ 4 ve Wi-Fi 7 ile destekleniyor. Predator Orion 7000, 4 TB HDD’ye kadar depolama seçenekleri, 6 TB PCIe M.2 NVMe SSD ve genişletme için bir SSD takas yuvası ile pek çok oyun için geniş ve çeşitli depolama olanakları sunuyor.

 

Acer Nitro V 14

Oyun oynamak için şık ve son derece taşınabilir bir dizüstü bilgisayar isteyen, aynı zamanda üretkenlik fonksiyonlarını kolayca yerine getirmeyi hedefleyen oyuncular, öğrenciler ve profesyoneller, küçük ve güçlü Nitro V 14’ü (ANV14-61) beğeniyle karşılayacak. Kompakt boyutu ve yetenekleri bu modeli hareket halindeyken oyun oynamak, sırt çantasında okula götürmek veya uzak bir iş sahasına, müşteri ofisine veya kafeye taşımak için son derece ideal hale getiriyor. Ayrıca sofistike beyaz estetiğiyle her ortama uyum sağlıyor ve herhangi bir oyun veya iş ortamına şık bir dokunuş katıyor. 

Benzersiz boyuttaki 14,5 inç (16:10) ekranı, hareket halindeki profesyoneller için ideal bir seçim ortaya koyuyor ve geleneksel 14 inç panelden daha fazla ekran alanı sağlıyor. WQXGA (2560×1600) veya WUXGA (1920×1200) ekran seçeneklerinin her ikisi 120 Hz yenileme hızı, 3 ms overdrive tepki süresi ve yüzde 100 sRGB renk gamı desteğiyle oyunlar ve yaratıcı çalışmalar için harika bir yol arkadaşı olarak kullanıcısına eşlik ediyor. Oyuncular, favori oyunları oynarken grafik performansını artırmak için iGPU’yu manuel olarak etkinleştirmelerine veya devre dışı bırakmalarına olanak tanıyan bir MUX (çoklayıcı) anahtarının dahil edilmiş olmasından da memnuniyet duyacak. 

AMD Ryzen™ 7 8845HS İşlemci, NVIDIA GeForce RTX 4050’ye kadar Dizüstü Bilgisayar GPU’su (194 AI TOPS), 32 GB’a kadar DDR5 bellek ve 2 TB’a kadar PCIe Gen4 NVMe SSD ile güçlendirilen Nitro V 14, yoğun işlerle her zaman başa çıkmaya hazır. AMD Ryzen 8040 Serisi işlemciler, güvenilir performans, inanılmaz pil ömrü ve Ryzen AI teknolojisinin yenilikçi entegrasyonuyla kullanıcıları keyifli premium deneyimlerle tanıştırmak için üretildi. AMD Ryzen 8040 Serisi işlemciler, 3’üncü Nesil Güç Yönetimi Özelliğinin (PMF) sunduğu ek avantajla akıllı pil yönetimini bir adım öteye taşıyarak mümkün olan en uzun çalışma süresini sağlıyor. Pil ömrüne yönelik yapay zeka odaklı avantajlar daha uzun süre video konferanslarda kalmanızı sağlıyor, çünkü GPU yerine CPU üzerinde çalışmak pil tüketimine daha az yük bindiriyor. 

 

NVIDIA GeForce 4050 Dizüstü Bilgisayar GPU’su, 600’den fazla oyun ve uygulama ile NVIDIA’nın RTX AI platformu tarafından destekleniyor. Kullanıcılar, NVIDIA RTX AI ekosisteminin bilgi işlem oyun yeteneklerinden ve hızlandırmalarından faydalanabiliyor. Oyuncular, yüksek kare hızları eşliğinde çarpıcı görseller için yapay zeka destekli DLSS 3.5 teknolojisinden yararlanabiliyor ve içerik oluşturucular, halihazırda mevcut olan yüzlerce RTX hızlandırmalı uygulama ile yapay zekanın gücünü kullanabiliyor. Cihazın performansı NitroSense™ uygulaması ile gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor. Bu uygulama sistem kontrol merkezi olmanın yanı sıra cihaz içi AI özellikleri kütüphanesiyle cihazın performansının en iyi seviyeye taşınmasına da yardımcı oluyor. 

 

Acer Nitro V 16

En yeni Nitro V 16 (ANV16-71), yüksek çözünürlüklü ekran seçenekleri, güçlü bileşenleri ve dizüstü bilgisayarın sorunsuz ve serin çalışmasını sağlayan termal özellikleri sayesinde her türlü üretkenlik ve multimedya uygulaması için ideal. Üstün görüntü kalitesi ve 180 Hz’e kadar yüksek piksel yoğunluğu sunan 16 inç (16:10) WQXGA (2500×1600) ekran, fotoğraf düzenleme, renk ayarlama, oyun oynama ve diğer hızlı içerikler için mükemmel bir seçim. Cihaz ayrıca GPU performansını artırmak için bir MUX anahtarı içeriyor. 

 

Intel Core i7-14650HX’e kadar işlemci, NVIDIA GeForce RTX 4060’a kadar Dizüstü Bilgisayar GPU’su[1], 32 GB’a kadar bellek ve 2 TB’a kadar PCIe Gen4 NVMe SSD ile yapılandırılan bu ürün, en yeni uygulamaların ve güncel oyunların üstesinden kolaylıkla gelebilecek kadar güçlü. Çift fanlı dörtlü hava girişi ve dörtlü egzoz sistemi, üst klavye ve düğme kapağından soğuk havayı çekiyor ve ısıyı yan ve arka havalandırma deliklerinden dışarı atarak hız baskılamasını ortadan kaldırıp en yüksek CPU ve GPU performansının elde edilmesine yardımcı oluyor. 

 

Yapay Zekanın Gücünden Yararlanın

En yeni oyun bilgisayarlarındaki NVIDIA GeForce RTX Dizüstü Bilgisayar GPU’ları, 600’den fazla yapay zeka hızlandırmalı uygulama ve oyuna olanak tanıyan ultra verimli NVIDIA ADA Lovelace mimarisiyle güçlendirildi. Yapay zeka destekli DLSS 3.5 teknolojisi[1], Broadcast uygulamasının gürültü giderme ve arka plan değiştirme özellikleriyle performansta büyük bir artış sağlıyor ve yapay zeka hızlandırmalı STEM uygulamalarıyla kullanıcıların derslerini daha hızlı bitirmelerine yardımcı oluyor. NVIDIA DLSS 3.5, ışın izleme kalitesini daha da artıran yapay zeka destekli yeni bir teknik olan Ray Reconstruction, oyunları daha da güzel, sürükleyici ve gerçekçi hale getiriyor. 

Dizüstü bilgisayarların özelliklerini tamamlayan Windows 11 Copilot, Microsoft sayesinde kullanıcılara web’den yanıtlar ve ilhamlar sağlayarak onların yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini geliştirmeye yardımcı olan günlük yapay zeka arkadaşı olmaya aday. Kullanıcılar, klavyedeki özel Copilot tuşuyla, yapay zeka asistanının hızlı ve kolay bir şekilde etkinleştirilmesini sağlayabiliyor. 

Yapay zeka destekli Acer PurifiedView™ ve yapay zeka gürültü azaltma teknolojisine sahip üç mikrofon içeren Acer PurifiedVoice™ 2.0 ile web kamerasının yapay zeka destekli özellikleri, yayın yaparken veya görüntülü sohbet sırasında kaliteyi en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor. 

Fiyat ve Bulunabilirlik 

Acer Nitro V 16 (ANV16-71) EMEA bölgesinde ekim ayı itibariyle 1.449 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Acer Nitro V 14 (ANV14-61) EMEA bölgesinde eylül ayı itibariyle 1.199 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com