Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 34 Görüntüleme

Acer, Intel Core Ultra İşlemcilerle (Seri 2) Güçlendirilmiş Yeni Swift Copilot+ PC Dizüstü Bilgisayarlarını Tanıttı

Acer, yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle (Seri 2) desteklenen ilk Swift modelleri olan yeni Swift 14 AI ve Swift 16 AI Copilot+ PC’leri[2] piyasaya sürdü. Ultra şık, çarpıcı dizüstü bilgisayarlar, en son bilgi işlem yetenekleriyle donatıldı ve güç gerektiren yapay zeka iş yüklerinin üstesinden gelmek için Saniyede 48 Trilyon İşlem (TOPS) NPU yapay zeka performansına sahip.

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, “Acer’ın en yeni Intel Core Ultra işlemci destekli yapay zeka bilgisayarlarının piyasaya sürülmesi, müşterilerin yaşamlarına anlamlı bir gelişme getirecek. En yeni Swift Copilot+ PC’ler, Acer müşterilerinin evde, okulda ve işte daha iyi organize olmalarına, eğlenmelerine ve daha fazlasını başarmalarına yardımcı olacak yeni yapay zeka deneyimleri sunmaya hazır.” dedi. 

Intel Başkan Yardımcısı ve İstemci Bilişim Grubu Genel Müdürü Michelle Johnston Holthaus da şunları ekledi: “Günümüzün hızlı tempolu çalışma ortamı, olağanüstü performans, uzun pil ömrü ve gelişmiş güvenlik özellikleri sunan, aynı zamanda üretkenliği artırmak için yapay zeka yeteneklerinden yararlanan bir dizüstü bilgisayar gerektiriyor. Tamamen yeni Intel Core Ultra işlemcilerimizden güç alan Acer Swift 14 AI ve Swift 16 AI, Acer ve Intel arasındaki uzun süreli işbirliği sayesinde mükemmel donanım tasarımı ve güç tasarruflu bilgi işlem kombinasyonu ile bu talepleri karşılıyor ve aşıyor.” 

Gelişmiş Güvenlik Özellikleri ile Güçlü Yapay Zeka Performansı

Yeni Acer Swift 14 AI (SF14-51/T) ve Swift 16 AI (SF16-51/T), yapay zeka iş yüklerini hızlandırmak için CPU genelinde bilgi işlemi optimize eden yeni Intel Core Ultra işlemciler, yerleşik Intel® Arc™ grafikler ve yeni nesil sinir işleme birimi (NPU) ile sınıfının en iyi yapay zeka performansını sunuyor. Sonuç olarak da yeni dizüstü bilgisayarlar üretken yapay zeka görevlerini ve yaratıcılığını kolayca hızlandırabiliyor. Ayrıca ödünsüz performans için tasarlanmış yeni P-çekirdekleri ve E-çekirdeklerine sahip modeller, olağanüstü güç verimliliği ve pil ömrü sunuyor. 

Yeni dizüstü bilgisayarlar, kullanıcıların dijital varlıklarını biyometrik güvenlik ve donanım ve yazılım seviyelerinde yerleşik koruma katmanları ile güven altına alıyor. Yeni Intel® Partner Security Engine, zorlu yapay zeka iş yükleri için yüksek performansı korurken veri gizliliğini ve kod bütünlüğünü korumaya yardımcı oluyor.

Ayrıca Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi, her iki modelin de yongadan buluta güvenlik sağlayan güvenli çekirdeklere sahip bilgisayarlar olmasını sağlıyor. Yeni Swift dizüstü bilgisayarlar, parmak izi okuyucu veya 1440p QHD IR web kamerası ile yüz tanıma yoluyla biyometrik oturum açmayı destekleyen Windows Hello ile birlikte geliyor. Öte yandan dizüstü bilgisayarlar, web kamerasının yanındaki yakınlık sensörünün kullanıcının varlığını algılamasını, kullanıcı uzaklaştığında ekranı otomatik olarak kilitlemesini ve kullanıcı geri döndüğünde cihazı uyandırmasını sağlayan Acer User Sensing teknolojisi ile kullanıcıların hassas bilgilerini koruma altına alıyor.

Premium Tasarım ve Özellikler 

Yeni dizüstü bilgisayarların performansı ve yetenekleri, birinci sınıf kasa tasarımıyla, şık ve modern bir stille tamamlanıyor. Alüminyum kapak dinamik yanardöner efektli şık bir simgeye sahipken, dokunmatik yüzey NPU kullanıldığında veya Copilot etkinleştirildiğinde bir AI Etkinlik Göstergesi ile aydınlatılıyor. Her iki yeni dizüstü bilgisayar serisi de uzman mühendislik ve 180 derecelik pürüzsüz menteşeler sayesinde tek elle kolayca açılabiliyor. Ayrıca, her ikisi de ince ve hafif tasarımları sayesinde elde veya çantada kolayca taşınabiliyor.

Dizüstü bilgisayarların tasarımı kadar çarpıcı olan bir diğer özellikleri de 90 Hz yenileme hızı, mükemmel DCI-P3 renk doğruluğu ve HDR TrueBlack 500 sertifikası ile ultra akıcı oynatma sağlayan muhteşem OLED ekranları. Swift 14 AI, 14 inç 3K veya 2K çözünürlüklü OLED ekranla sunulurken, Swift 16 AI serisi tümü Eyesafe 2.0 sertifikalı 16 inç 3K OLED panele sahip olarak geliyor. Buna ek olarak her iki dizüstü bilgisayar serisi kalem veya parmak ucu kullanan sezgisel ekran kontrolleri için IPS dokunmatik ekran seçeneğiyle sunuluyor.

Acer AI Uygulamalarıyla Daha Fazlasını Yap, Daha Fazla Eğlen

Acer, ayarları zahmetsizce düzenleyen, videoları görüntülemeyi optimize eden ve iletişimi yükselten akıllı yapay zeka çözümlerini kullanıcıların parmak uçlarına getiriyor. Her iki dizüstü bilgisayarda da Acer LiveArt gibi yararlı yapay zeka özelliklerine tek dokunuşla erişim için özel bir AcerSense tuşu bulunuyor. Acer Assist uygulaması, güvenliğin çok önemli olduğu durumlarda özel olarak yüklenen belgeleri aramak, özetlemek ve bilgisayarla ilgili sorun gidermeye yardımcı olmak için cihazda yerel olarak çalışıyor. Yapay zeka destekli konferans araçları arasında 1440p QHD IR web kamerası ve üçlü mikrofon dizisini tamamlayan Acer PurifiedView™ 2.0 ve Acer PurifiedVoice™ 2.0 yer alıyor. Böylece kullanıcılar karşılarındakine en iyi şekilde görünüp seslerini daha iyi duyurabiliyor. Ayrıca, Copilot+ PC AI deneyimleri bu yıl[2] gelecek ücretsiz güncellemelerle Swift cihazlarında kullanılabilecek. 

 

Sürdürülebilir Tasarımla Desteklenen Performans Odaklı Teknoloji

Yeni dizüstü bilgisayarlar baştan sona performans odaklı olarak tasarlandı; çeşitli uygulamalar ve koşullar arasında sinerji için 32 GB’a kadar LPDDR5X-8448 bellek ve 2 TB’a kadar PCIe Gen 4 NVMe SSD ile donatıldı. Yeni dizüstü bilgisayarlar, Wi-Fi 7 ve Bluetooth™ 5.4’’ün yanı sıra HDMI 2.1 ve Thunderbolt 4’ü destekleyen iki USB Type-C dahil olmak üzere çeşitli bağlantı noktaları aracılığıyla hızlı ve güvenilir bağlantılar sağlıyor. Swift 14 AI ve Swift 16 AI, Acer’ın Earthion girişimini ve sürdürülebilir uygulamalara olan bağlılığını devam ettiriyor. Cihazda tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastikler kullanılıyor, yüzde 100 geri dönüştürülmüş ambalajla gönderiliyor ve EPEAT Gold kaydı yer alıyor. 

 

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer Swift 14 AI (SF14-51/T) EMEA bölgesinde eylül ayında 1.199 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Swift 16 AI (SF16-51/T) EMEA bölgesinde aralık ayında 1.299 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com