Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 32 Görüntüleme

Acer Copilot+ PC Serisini Yeni Swift 14 AI ve Swift Go 14 AI Dizüstü Bilgisayarlarla Genişletiyor

Acer bugün Copilot+ PC serisini, inanılmaz pil ömrüyle çok yönlü performans ve yüksek üretkenlik sunan yeni Swift Go 14 AI ve Swift 14 AI dizüstü bilgisayarlarıyla genişletti. 

 

Swift Go 14 AI, ultra taşınabilir bir tasarımda en yeni Snapdragon® X Plus 8 çekirdekli işlemciyi sunuyor. Acer ayrıca daha fazla yapay zeka işlem gücü ve ödün vermeyen performans için gelişmiş AMD XDNA™ 2 mimarisinden yararlanan yeni AMD Ryzen™ AI 300 Serisi işlemcilere sahip Swift 14 AI modelini de duyurdu. İster hareket halindeyken içerik oluşturmak, ister çalışmak, isterse de içerik stream etmek için olsun; bu Copilot+ bilgisayarlar, günlük görevleri ve iş yüklerini daha verimli hale getirip kolaylaştırıyor ve Acer’ın cihaz içi yapay zeka uygulamalarını etkinleştirerek kullanıcıların dijital deneyimlerini iyileştirmeye yardımcı oluyor.

 

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, “Yeni Swift AI bilgisayarlarımız, kullanıcıların cihazlarımız aracılığıyla çalışma, öğrenme ve oyun oynama biçimlerini geliştirmeyi sürdürmeye duyduğumuz bağlılığı yansıtıyor. Yeni Swift dizüstü bilgisayarlar, bugün halihazırdaki en güçlü yapay zeka işlemcilerinden bazılarıyla destekleniyor ve en son gelişmeler ve PC deneyimlerini daha çok insanın hizmetine ulaştırmaktan heyecan duyuyoruz.” diyor. 

 

Copilot+ PC Deneyimi ve Acer’ın Yapay Zekan Özellikleri Paketi

Copilot+ PC’ler kullanıcıların Swift cihazlarında etkileşim, içerik oluşturma ve iletişim kurmanın yeni yollarını deneyimlemelerine yardımcı oluyor. Cocreator[4], kullanıcıların açıklamalarını alıp neredeyse gerçek zamanlı olarak yeni görseller oluşturarak, onların fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. Live Captions[4,5] 44 dilde konuşulan kelimeleri çevirebiliyor ve ister canlı video, ister film diyaloğu, ister YouTube videosu olsun; gerçek zamanlı olarak İngilizce konuşma altyazıları sunabiliyor. Windows Studio Effects[4], aydınlatmayı daha da iyileştirmek için Arka Plan Bulanıklığı, Göz Teması, Otomatik Çerçeveleme, Portre Işığı ve Yaratıcı Filtreler gibi yapay zeka destekli özelliklerle birlikte geliyor ve kullanıcıların online toplantılarda, canlı yayınlarda veya tüm görüntülü görüşmelerde en iyi şekilde görünmelerini sağlıyor. Kullanıcıların günlük yapay zeka yol arkadaşı Copilot’a, tek bir tıklamayla özel Copilot tuşu ile erişmek mümkün. 

 

Acer’ın yapay zeka tasarımlı uygulamaları Swift AI dizüstü bilgisayarlarında da mevcut ve bu da bu modelleri günlük kullanım için harika cihazlar haline getiriyor. Yardımcı uygulama AcerSense, sistem değişiklikleri, kontrol sağlama, mevcut AI özelliklerine hızlı erişim ve özelleştirmeler için, AcerSense tuşuna tek bir tıklamayla, kullanıcıların dizüstü bilgisayarı sorunsuz bir şekilde kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Acer PurifiedView™ 2.0 ve Acer PurifiedVoice™ 2.0’daki Acer’ın yapay zeka destekli konferans araçları, kullanıcıların çevrimiçi iletişim esnasında en iyi şekilde görünmesini ve karşı taraftan en iyi şekilde duyulmasını sağlamak için birlikte çalışıyor. Cihazın web kamerası ve mikrofonunun etkinleştirildiği algılandığında otomatik olarak görünen sezgisel Acer QuickPanel ile bu özelliklere anında erişim sağlamak ve bunları yapılandırmak mümkün. Acer User Sensing özelliği, sahibi uzaktayken bile ekranda gösterilen verilerin korunmasını sağlıyor. Dahili yakınlık sensörü sayesinde son derece güvenli olan bilgisayarlar, mesafe ve harekete bağlı olarak kullanıcının varlığını doğru bir şekilde algılıyor. Bu da, kullanıcılar dizüstü bilgisayarlarından uzaklaştığında ekranın otomatik olarak kilitlenmesini sağlıyor. Kullanıcı ekran başına geri döndüğünde ise Windows Hello aracılığıyla kolayca tekrar oturum açabiliyor. 

 

Herkes İçin Tasarlanmış bir Copilot+ PC: Acer Swift Go 14 AI 

Acer’ın Copilot+ PC’leri artık, günlük kullanıcıların özlemini çektiği üretkenliği ve verimliliği desteklemek için erişilebilir ve yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlarından oluşan Swift Go serisinde de sunuluyor. Swift Go 14 AI (SFG14-01), 3,4 GHz’e kadar hıza ulaşabilen 8 adet yüksek performanslı CPU çekirdeği ve 45 TOPS’a kadar hız sağlayan entegre Qualcomm® Hexagon™ NPU’ya sahip Snapdragon X Plus platformuyla destekleniyor. Cihaz, 32 GB’a kadar LPDDR5X bellek ve 1 TB’a kadar NVMe PCIe Gen 4 SSD donanımı sayesinde sorunsuz çoklu görev işlemlerinin yanı sıra dosyalar için bol miktarda depolama alanı sağlıyor. Snapdragon X Plus 8 çekirdekli işlemci ve Snapdragon mimarisi için optimize edilmiş yüzlerce birinci sınıf uygulamayla uyumluluk sayesinde Swift Go 14, zorlu iş yükleri altında dahi 28 saate kadar video oynatmayı[6] sorunsuz ve verimli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. 

 

Eğlence saati senaryoları için Swift Go 14 AI, 120 Hz yenileme hızına sahip ve yüzde 100 sRGB renk gamını destekleyen 14,5 inç WQXGA 2560X1600 çözünürlüğe kadar IPS ekranıyla hayran bırakan bir performans sunuyor. Ekran ayrıca, mavi ışıkta yüzde 50 azalma ve yüzde 20’nin üzerinde daha az mavi ışık toksisitesi sağlandığını ifade eden gelen RPF 50 derecelendirmesine de sahip. Öte yandan kullanıcılar DTS:X Ultra ses ile desteklenen çift hoparlörün ses kalitesinin de tadını çıkarabilecek. Dizüstü bilgisayar, çevrimiçi etkileşimlerin son derece net olmasını ve kamera kullanılmadığında bile gizliliğin korunmasını sağlamak için gizlilik kapağına sahip 1440p QHD IR kameraya da sahip.

 

Bu özelliklerin tümü yeni dizüstü bilgisayarın şık ve zarif tasarımına eşlik ediyor. Cihazın gelişmiş yeteneklerinin ve yapay zekaya hazır oluşunun sembolleri olarak, ince alüminyum şasinin üst kapağında bir yapay zeka ikonu ve NPU veya Copilot kullanımdayken yanan ve dokunmatik yüzey üzerinde yer alan bir AI Etkinlik Göstergesi bulunuyor. 180° menteşe tasarımı, kullanıcıların cihazı farklı açılardan maksimum rahatlıkla kullanmalarına ve cihazı tek elle açabilmelerine olanak tanıyor. Swift Go 14 AI, hızlı şarjı destekleyen iki adet USB 4.0 Type-C portu, iki adet USB Type-A portu, hızlı ve güvenilir bağlantı için Wi-Fi 7 ve Bluetooth™ 5.4 gibi yeterli miktarda bağlantı noktasını kullanıma sunuyor. 

 

Acer Swift 14 AI: Yeni AMD Ryzen AI 300 İşlemcilerle Muhteşem Copilot+ PC Deneyimleri 

Acer Swift 14 AI (SF14-61/T), cihazda bulunan üretken yapay zeka araçları ve asistanlarıyla kullanıcıların yeteneklerini artırmaya yardımcı olarak her türlü çalışma stiline veya bilgi işlem ihtiyacına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Yoğun iş yükleriyle başa çıkmak ve AI PC’de çoklu görevleri yönetmek, yerel AI iş yüklerinin hızlı ve güç açısından verimli bir şekilde işlenebilmesini mümkün kılan AMD Ryzen AI 9 365’e kadar işlemciyle[7] desteklendiği için son derece kolay. AMD XDNA 2 mimarisine yükseltilen ve 10’a kadar yüksek performanslı “Zen 5” çekirdeğiyle donatılan yeni AMD işlemciler, 27 saate kadar video oynatmaya[6] izin verecek uzatılmış pil ömrü sağlarken, 50 NPU TOPS’a[1] kadar AI işlem gücü sunuyor. Bunlara, hassas görev yürütme için 32 GB’a kadar LPDDR5X bellek ve 2 TB’a kadar NVMe PCIe Gen 4 depolama alanı eşlik ediyor. 

Tüm bu güç, Swift 14 AI’ın birinci sınıf ve uyarlanabilir ultra ince tasarımının altında yer alıyor. Dizüstü bilgisayar, daha kullanılabilirlik alanı için 180° açılabilir menteşeye sahip ve yalnızca 1,32 kg ağırlığında olduğu için rahatlıkla taşınabiliyor. Kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlamak için cihazın arkadan aydınlatmalı klavyesinde yer alan özel Copilot tuşu, yapay zeka destekli asistan etkinleştirildiğinde dokunmatik yüzey üzerindeki dikkat çekici Etkinlik Göstergesini çalıştırıyor. 

VESA DisplayHDR™ TrueBlack 500 ve Eyesafe 2.0 sertifikasına sahip 14 inçlik ultra zengin OLED WQXGA (2880×1800) çözünürlüğe kadar ekranında Swift 14 AI ile içerik izlemek kullanıcılara gerçeğe yakın bir deneyim yaşatıyor. Dizüstü bilgisayar, 500 nit değerinde maksimum parlaklık ve 1.000.000:1 kontrast oranıyla canlı ve gerçekçi görseller sunuyor. Alternatif olarak, daha etkileşimli bir deneyimi mümkün kılmak için, 120 Hz yenileme hızına ve dokunmatik ekran özelliklerine sahip WQXGA IPS ekran seçeneği de sunuluyor. Kullanıcıyı çevreleyen bir ses için DTS:X Ultra teknolojisiyle güçlendirilmiş çift hoparlör ve gizlilik kapağına sahip 1440p QHD IR HDR kamera sayesinde cihazın görsel-işitsel performansı da epey etkileyici. Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 bağlantısına ek olarak iki adet USB Type-C portu (USB 4 ve USB şarj desteği), iki adet USB Type-A 3.2 portu ve HDMI 2.1 gibi çeşitli bağlantı seçenekleriyle de bağlantıda kalmak, zahmetsiz hale geliyor. 

 

Fiyat ve Bulunabilirlik 

Acer Swift Go 14 AI (SFG14-01) eylül ayında EMEA bölgesinde, 999 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Swift 14 AI (SF14-61/T) eylül ayında EMEA bölgesinde 1.199,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

 

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen acer adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com