Ana Sayfa Kültür & Sanat 3 Eylül 2024 38 Görüntüleme

Torbalı’da güz etkinlikleri başlıyor

Torbalı, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı onuruna düzenlenecek Güz Etkinlikleri’ne hazırlanıyor. Yarın başlayacak ve dört gün sürecek etkinlikler, ilçeyi adeta bir kültür ve sanat şölenine dönüştürecek. Atölyelerden sergilere, spor yarışmalarından konserlere kadar birbirinden renkli programlarla dolu etkinlikler, Torbalı halkına unutulmaz anlar yaşatacak. Etkinlikler kapsamında, Torbalı’nın dört bir yanında düzenlenecek atölyeler ve sergiler, sanatseverleri bir araya getirecek. Çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen atölyelerde, el becerileri ve sanatsal yetenekler ön plana çıkarılacak. Ayrıca, yerel ve ulusal sanatçıların eserlerinin sergileneceği etkinlikler, ilçede sanat dolu günler yaşatacak. Öte yandan Güz Etkinlikleri boyunca Gazi Çamlığında saat 12.00 itibariyle şişme oyuncaklar, Bahçede Çocuk Kulübü ve Üreten Kadınlar Sanat Sokağı  etkinlikleri gerçekleşecek.

ZAFER ALGÖZ VE ERKAN CAN GELECEK

Torbalı’daki Güz Etkinlikleri, sadece sanatsal etkinliklerle değil, spor yarışmaları ve söyleşilerle de dolu dolu geçecek. Bu kapsamda yarın saat 10.00’da Metropolis Antik Kenti’nden başlayıp Gazi Çamlığı’nda sona erecek olan koşu yarışması ile etkinlikler başlayacak. Gün içinde farklı etkinliklerin de gerçekleşeceği ilçede günün sonunda saat 20.00’da Metropolis Antik Kenti’nde 3+1 Band Konseri, 21.00’da ise ünlü tiyatrocu-oyuncu Zafer Algöz ile yine Metropolis Antik Kenti’nde söyleşi gerçekleşecek. Güz Etkinliklerinin ikinci günü sportif etkinliklerle başlayacak. Gün içinde atölyeler, müzik dinletileri ve zumba etkinliği ilçe sakinleriyle buluşacak. Günün finalinde ise ünlü oyuncu Erkan Can’ın yönettiği Bilal Çatalçekiç’in oynadığı Karavan Tiyatro etkinliği Ertan Ünver Koruluğu’nda olacak.

FETTAH CAN KONSERİ İLE GÖRKEMLİ FİNAL

Güz Etkinliklerinin üçüncü gününde animasyon gösterileri, çeşitli atölyeler ile başlayacak olan etkinlikler, Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’nda 3×3 streetball turnuvası ile devam edecek. Yoga etkinliğinin de olacağı bu günün finalinde Metropolis Antik Kenti’nde önce halk oyunları gösterisi ardından da Torbalı Belediyesi Halk Müziği Korosunun konseri gerçekleşecek. Etkinliklerin son günü olan ve aynı zamanda ilçenin düşman işgalinin kurtuluşunun 102.yıl dönümü olan 7 Eylül’de ise resmi tören düzenlenecek. İlk olarak 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Ardından Ayrancılar’da çocuk kulübü ve animasyon gösterilerine imza atılacak.  7 Eylül’de, Torbalı’nın kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin finali, ünlü sanatçı Fettah Can’ın vereceği konserle taçlanacak. Fettah Can’ın sevilen şarkılarıyla dolu konser, Torbalı halkına müzik dolu bir gece yaşatacak ve Güz Etkinlikleri’ne görkemli bir son verecek.

BAŞKAN DEMİR’DEN KURTULUŞ COŞKUSUNA DAVET

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Güz Etkinliklerine tüm ilçe sakinlerini davet ederek, “Bu yıl, Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacağız. Bu tarihi günün anlam ve önemine uygun olarak, 7 Eylül’de kutlayacağımız kurtuluş günümüzü, dört gün sürecek Güz Etkinlikleri ile taçlandırıyoruz. 4 Eylül’de başlayacak olan Güz Etkinlikleri kapsamında, Torbalı’mız sanat, spor ve kültürle dolu dolu bir dört gün geçirecek. Birbirinden renkli atölyeler, sergiler, spor yarışmaları, söyleşiler ve konserler, Torbalı’mızın her köşesini saracak. Ünlü sanatçılarımız Zafer Algöz, Erkan Can ve Fettah Can gibi isimlerin katılımıyla ilçemizde unutulmaz anlar yaşayacağız. Gelin, hep birlikte Torbalı’mızın 102. kurtuluş yılını coşku ve gururla kutlayalım, geçmişten aldığımız güçle geleceğe umutla bakalım” ifadelerini kullandı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com