Ana Sayfa Yaşam 3 Eylül 2024 26 Görüntüleme

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın 9. Dönemi Başladı

Esas’ın sosyal fayda odaklı yatırım birimi olarak 2015 yılında kurulan Esas Sosyal; odağına aldığı gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratmak amacıyla “Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar” mottosu ile Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programlarını hayata geçirdi. 

Esas Sosyal;   araştırmalar, danışma kurulunun görüşleri ve ekosistemden alınan geri bildirimler ışığında tasarlanan, geliştirilen ve uygulanan programlar ile işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinde eğitim gören ve mezun olan gençlerin iş hayatına daha öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmaları amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda sosyal yatırım programları etrafında yaratılan ve aralarında sivil toplum kuruluşları, kurumsal destekçiler, insan kaynakları profesyonelleri, eğitmenler, mentorlar, katılımcılar ve mezunların bulunduğu 4.500 kişiyi aşan ekosistem ile gençlerin gelişimine ve istihdama geçişlerine katkı sağlanıyor.

Yeni mezunların 12 ay boyunca STK’larda tam zamanlı çalışmalarına imkan sağlayan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı; Esas ile birlikte programın vizyonunu paylaşan 21 farklı sektörde faaliyet gösteren 50 kurumsal destekçi tarafından destekleniyor. Program, gençleri sivil toplumla tanıştırıp sosyal sorumluluk bilinçlerini güçlendirirken, ekosistemin önemli bir parçası olan STK’lara da genç, nitelikli ve eğitimli insan kaynağı desteği sağlıyor. Gençler, STK’ların kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi birimlerinde iş deneyimi kazanmanın yanı sıra İlk Fırsat Akademisi kapsamında kariyer gelişimlerine katkıda bulunacak 250 saatin üzerinde eğitim ve mentorluk imkânından faydalanıyor. 

Bugüne kadar yaklaşık 29 bin başvuru alan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında; çevre, sağlık, eğitim, kültür-sanat, çocuklar, engelliler, gençler, insani yardım, sosyo-ekonomik gelişim ve cinsiyet eşitliği alanlarında toplum yararına çalışmalar yürüten 50 STK’da 350 genç istihdam edildi. Program kapsamında gençler; farklı meslek gruplarında sivil toplum sektörünün dinamiklerini keşfederken; ekosistemdeki kurumların yöneticilerinin uzmanlıklarından mentorluk, mülakat provaları, söyleşiler ve etkinlikler gibi çalışmalarla farklı kaynaklardan beslenip vizyonlarını geliştirme fırsatından yararlanabiliyor.

Esas Sosyal’in İlk sosyal yatırım programı olan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat’ın 9. Dönem katılıcılarını karşılamamanın heyecanının altını çizen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Gençlerin elinden tutup onları profesyonel hayata hazırladığımız ilk yatırımımız olan bu program bizim için çok kıymetli. Yaklaşık 10 yıl öne çıktığımız yolculuğumuzda bugüne kadar dokunduğumuz 1.450 genç günden güne gelişerek kariyer hayatlarında emin adımlarla ilerliyor ve başarı basamaklarını bir bir tırmanıyorlar. Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın Esas Sosyal ailesine dahil olan 50 gence gelişimlerinde ve donanım sahibi olmalarında ilham vermesini diliyorum. Sosyal yatırımlarımızın daha fazla genci fırsat eşitliğiyle buluşturması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

9. dönem katılımcıları Eylül ayı itibarıyla; Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Ashoka Türkiye, Aydın Doğan Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti, DenizTemiz Derneği (TURMEPA), Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Habitat Derneği, Hayata Destek Derneği, İhtiyaç Haritası, İş Dünyası Ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Kodluyoruz Derneği, Maya Vakfı, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), TEMA Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türk Eğitim Derneği (TED), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Derneği (TÜRKÇİMENTO), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye Kadın Girişimciler Derneği(KAGİDER), Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) ve Yenibirlider Derneği’nde işbaşı yaptı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com