Ana Sayfa Yaşam 3 Eylül 2024 34 Görüntüleme

Samsung Electronics Gamescom 2024’te 3D gözlük gerektirmeyen ‘Odyssey 3D’ oyun monitörünü tanıttı

Samsung Electronics, Gamescom 2024 boyunca, 800 m2’lik bir alana yayılan standında, başta yeni Odyssey 3D ve Odyssey G6, G8 ve G9 serisi modelleri olmak üzere üst segment oyun monitörlerini sergiledi. Dünyanın en büyük oyun fuarlarından Gamescom 2024, aralarında donanım, yazılım ve oyun içeriği üreticilerinin yer aldığı 1.400’den fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı.

 

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Kurumsal İş Ekibi Başkan Yardımcısı Hoon Chung, şunları söyledi: “Gözlüksüz 3D oyun monitörümüzü dünyanın en büyük oyun fuarlarından olan Gamescom’da sunmaktan heyecan duyduk. Samsung olarak oyun deneyimini geliştiren en yeni teknolojileri sürekli geliştirerek premium oyun monitörü pazarına öncülük etme konusunda kararlıyız.”

 

Yenilikçi Odyssey 3D, gözlüksüz üç boyutlu oyun deneyimi sunuyor

Odyssey 3D’nin yenilikçi Işık Alanı Ekran (LFD) teknolojisi, ön panelde merceksi bir lens kullanarak 2D içerikten gerçekçi 3D görüntüler oluşturuyor. Göz İzleme ve Görünüm Haritalama teknolojisi ile birlikte Odyssey 3D, ayrıca 3D gözlüklere ihtiyaç duymadan optimize edilmiş bir 3D deneyimi sunuyor. Göz İzleme, dahili bir stereo kamera kullanarak her iki gözün hareketini izlerken, Görünüm Haritalama görüntüyü sürekli olarak düzenleyerek derinlik algısını geliştiriyor.

 

Odyssey 3D, kullanıcının tercihine göre 2D ve 3D modları arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyor. 27 inç ve 37 inç boyutlarında sunulan ürün, 4K çözünürlüklü ekrana, 1 ms’lik hızlı griden griye (GTG) tepki süresine ve 165 Hz’lik yüksek yenileme hızına sahip. Bu sayede herhangi bir art görüntü veya kesinti olmadan akıcı ve kesintisiz bir oyun deneyimi sunabiliyor. 

 

Ayrıca Odyssey 3D, Yükseklik Ayarlı Stand (HAS), eğim kabiliyeti, FreeSync Premium, bir DisplayPort 1.4 ve iki HDMI 2.1 bağlantı noktası içeren ergonomik bir tasarıma sahip. Monitör ayrıca CES 2024’te de Oyun ve eSpor kategorisinde En İyi İnovasyon ödülüne layık görüldü.

 

Samsung Gamescom 2024’te merakla beklenen oyunları yeni monitörleri deneyimletti 

Samsung, Gamescom 2024’te önde gelen oyun geliştiricileriyle yaptığı iş birlikleri sayesinde katılımcılara özel bir deneyim sundu. Heyecan dolu Odyssey deneyim alanında ziyaretçiler, UHD çözünürlüğe ve 240Hz yenileme hızına sahip Odyssey OLED G8; QHD çözünürlüğe ve 360Hz yenileme hızına sahip Odyssey OLED G6 ve 57″ çift UHD Odyssey Neo G9 gibi en yeni Odyssey oyun monitörlerini keyifle deneyimledi.

 

Samsung standında ziyaretçiler, merakla beklenen yeni oyunların kurulu olduğu aşağıdaki monitör modellerini en sürükleyici haliyle deneyimleme olanağı buldu:

  • Odyssey 3D: Odyssey 3D, ziyaretçilerin KRAFTON’un gerçekçi grafikleriyle dikkat çeken ve sürükleyici bir oyun deneyimi vadeden gerçek yaşam simülasyon oyunu inZOI’yi keşfetmeleri için benzersiz bir 3D ortam sunuldu. Bu özel ön izleme, oyunculara yeni nesil oyun teknolojisi ve inovasyonuna ilk elden göz atma olanağı sağladı. Odyssey 3D’nin hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları, oyunlarda akıcı hareket ve sürükleyici bir betimleme sunuyor.
  • Odyssey OLED G8: Odyssey OLED G8’in zengin renkleri ve geniş ekranı, HoYoverse’in Genshin Impact’ini zirveye taşıyarak oyunculara hızlı aksiyonu ve hikaye anlatımını güçlendiren dinamik görseller ve akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.
  • Odyssey Neo G9 & OLED G9: Ultra geniş ekranı ve yüksek çözünürlüklü ekranıyla Odyssey Neo G9 ve OLED G9, Blizzard Entertainment’ın World of Warcraft oyununda etkileyici bir deneyim sunuyor: The War Within’de oyunculara geniş bir görüş alanı ve her yeni macerayı sürükleyici biçimde hissettiren kristal netliğinde ayrıntılar sağlıyor. Oyunseverler Blizzard’ın Overwatch 2 ve Hearthstone gibi diğer sevilen oyunlarından bazılarını da oynama imkanı buldu.

Katılımcılar, bazıları resmi sürümlerinden önce fuardaki Samsung standında görücüye çıkan, herkesin merakla beklediği oyunları önceden deneyimleyerek bu keyfi üst düzey oyun monitörlerinde yaşama olanağı yakaladı.

 

2024 Odyssey OLED Serisi zenginleşmeye devam ediyor

Samsung, büyük beğeni toplayan Odyssey OLED serisini Odyssey OLED G95SD, G93SD ve G85SD olmak üzere üç yeni modelle zenginleştirdiğini duyurdu.

 

  • G95SD ve G93SD modellerini içeren Odyssey OLED G9 serisi, çift QHD (5.120 x 1.440) çözünürlük, 32:9 ultra geniş ekran oranı, 1.800R kavisli tasarım, Smart Hub, Gaming Hub, 240Hz yenileme hızı ve 0,03ms griden griye (GTG) tepki süresi ile sürükleyici bir deneyim vadediyor. 
  • 34 inç Odyssey OLED G8 (G85SD modeli) ultra geniş QHD (3.440 x 1.440) çözünürlük, 21:9 ekran oranı, 1.800R kavisli tasarım, Smart Hub, Gaming Hub, 175Hz yenileme hızı ve 0,03ms GTG tepki süresi sunuyor.

 

Haziran ayında tanıtılan Odyssey OLED G6 ve G8 ile yakaladığı başarıyla yetinmeyen Samsung, başta yeni geniş ekran modeller olmak üzere, 27 inç ile 49 inç arasında değişen OLED monitörleriyle OLED portföyünü zenginleştirerek oyun tutkunlarına daha geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor.

 

Yeni Odyssey OLED modelleri, ekran yanmalarını önlemek için Samsung tarafından geliştirilen OLED Safeguard ile donatıldı. Ayrıca bu modellerde ışık yansımasını en aza indirerek üstün görüntüleme deneyimi sunan OLED Glare Free teknolojisi de kullanılıyor. Odyssey OLED G9 (G95D modeli) daha önce CES 2024’te Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları alanında CES İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

 

Samsung Electronics, beş yıl üst üste birinci sırada yer aldığı global oyun monitörü pazarındaki liderliğini sürdürüyor. Şirket, son IDC verilerine göre 2024 yılının ilk çeyreğinde de 1. sırada yer aldı. International Data Corporation’a (IDC) göre Samsung, 2024 yılının ilk çeyreğinde bu kategoride %20,6’lık küresel pazar payı elde etti. Gelirlerdeki %24,2’lik payıyla da Avrupa oyun monitörü pazarının lideri oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com