Ana Sayfa Yaşam 31 Ağustos 2024 57 Görüntüleme

Enstitü İstanbul İSMEK, Yeni Döneme Hazır

Şişhane ve Süleymaniye’de iki satış merkezi ile 2 yeni uzmanlık okulunu İstanbulluların hizmetine sunacak olan Enstitü İstanbul İSMEK, işitme engelli/sağır bireylerin de eğitimlerden yararlanabilmesi için bu yıl bazı programlarda işaret dili tercüman desteği verecek.

Enstitü İstanbul İSMEK, 2024-2025 eğitim dönemi için kapılarını İstanbullulara açmaya hazırlanıyor. Toplam 38 ilçede, 152 noktada İstanbul halkına ücretsiz eğitim hizmeti sunan Enstitü İstanbul İSMEK’te yeni dönem heyecanı yaşanıyor. Mesleki eğitimlerden kişisel gelişime, yabancı dillerden zanaat ve sanata kadar geniş bir yelpazede eğitim veren Enstitü İstanbul İSMEK’te 2024-2025 dönemi kayıtları 2 Eylül 2024 tarihinde başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Göz nurumuz” dediği ve önümüzdeki 5 yılda daha güçlü bir seviyeye çıkarılacağını söylediği Enstitü İstanbul İSMEK’te eğitimler ise 16 Eylül’de başlayacak.

BİN 400’E YAKIN PROGRAMDA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Enstitü İstanbul İSMEK, İstanbullulara yeni dönemde “Mesleki ve Teknik”, “Kişisel Gelişim”, “Güzel Sanatlar” ile “El Sanatları ve Zanaat” olmak üzere 4 dalda, 23 alanda 1.400’e yakın programda ücretsiz eğitim hizmeti sunacak. 2024-2025 eğitim döneminde İstanbulluları, tercih edebilecekleri yeni pek çok eğitim programı bekliyor. “Nitelikli Kahve Demleme Teknikleri ve Latte Art”, “Atalık Unlardan Ekmek Yapım Teknikleri”, “Dönem Makyajı Uygulamaları”, “Bir Ressam Bir Resim (Van Gogh)” ve “Salsa 1-2 Seviye” programları, yeni dönemin dikkat çeken eğitimleri arasında yer alıyor.

2 YENİ UZMANLIK OKULU, 2 SATIŞ MERKEZİ

Enstitü İstanbul İSMEK, 2024-2025 eğitim dönemine yeniliklerle giriyor. Yeni dönemde Beylikdüzü Zübeyde Ana Yaşam Merkezi ve Beykoz Anadolu Kavağı eğitim merkezleri, İstanbulluların hizmetinde olacak.

Enstitü İstanbul İSMEK, ayrıca 2 uzmanlık okulunu daha İstanbullularla buluşturuyor. Açılacak “Avcılar Dil Okulu” ve “Bakırköy Sanat ve Tasarım Okulu” ile Enstitü İstanbul İSMEK’in uzmanlık okulu sayısı, 18’e yükselecek. Yeni dönem yeniliklerinden biri de Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Okulu’nun, “Üsküdar Sanat ve Tasarım Okulu”na dönüşmesi olacak. Okul, yeni yüzüyle, kapsamı daha genişletilmiş olarak sanat tutkunu İstanbullulara hizmet verecek.    

Enstitü İstanbul İSMEK, bu yıl ayrıca Şişhane ve Süleymaniye’de iki satış merkezini İstanbullularla buluşturacak. “Dükkân” markasıyla açılacak bu satış merkezleri sayesinde katılımcılar, eğitimlerde öğrendikleriyle ürettiklerini kazanca dönüştürebilecek, aile ve dolayısıyla şehir ekonomisine katkıda bulunabilecek.

İSTİHDAM ODAKLI İŞ BİRLİĞİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK 

Geçtiğimiz eğitim döneminde Bölgesel İstihdam Ofisi ile birlikte pek çok sektörde önemli markalar, meslek odaları ve vakıflarla istihdam odaklı eğitim iş birlikleri gerçekleştiren Enstitü İstanbul İSMEK, bu iş birliklerine yenilerini ekleyecek.

UZAKTAN EĞİTİMDE 450’YE YAKIN PROGRAM 

Enstitü İstanbul İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi’nde, 2024-2025 eğitim döneminde 100’ü yeni eğitim programı olmak üzere 450’ye yakın programın; canlı eğitim, etkileşimli & video eğitim ve harmanlanmış eğitim yöntemiyle sunulması planlanıyor. Ayrıca CISCO, Canva, Poly Pattern, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve AKOM gibi paydaşlarla istihdam odaklı iş birlikleri gerçekleştirilecek.

SAĞIR BİREYLER İÇİN İŞARET DİLİ TERCÜMAN DESTEĞİ

Gelişimi, ilerlemeyi, bireysel ve toplumsal faydayı odağına alan Enstitü İstanbul İSMEK, İstanbulluların ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda her yıl yeni programlar geliştiriyor. Nitelikli eğitimlerine isteyen herkesin ulaşabilmesi adına yeni dönemde, yeni adımlar atılacak.

Eğitimde eşitlik ilkesi anlayışı doğrultusunda yeni dönemde işitme engelli/sağır İstanbulluların da bu hizmetten yararlanabilmesi için bazı programlarda işaret dili tercüman desteği uygulamasına geçiliyor. Yeni dönemde uzaktan eğitimde de işaret dili ve alt yazı ile desteklenen 3 yeni program İstanbullularla buluşacak.

HEDEF 780 BİN İSTANBULLU

2023-2024 eğitim dönemi boyunca yüz yüze eğitimde 167 bin 134, uzaktan eğitimde ise 574 bin 278 olmak üzere toplam 741 bin 412 kişi, Enstitü İstanbul İSMEK’in eğitimlerinden ücretsiz yararlandı. 2024-2025 eğitim döneminde ilk etapta yüz yüze 663 ve uzaktan eğitimde 266 eğitim programı olmak üzere toplam 929 program ile İstanbullularla buluşacak Enstitü İstanbul İSMEK, dönem içerisinde eğitim sayısını yaklaşık bin 400’e yükseltecek. Enstitü İstanbul İSMEK, yeni eğitim döneminde 780 bin İstanbulluya ulaşmayı hedefliyor.

Yeni dönemde Enstitü İstanbul İSMEK’in ücretsiz yüz yüze ve uzaktan eğitimlerinden faydalanmak isteyenler, tüm eğitimleri enstitu.ibb.istanbul ve İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden inceleyerek başvuru yapabilecekler. Enstitü İstanbul İSMEK’te başvurular yıl boyu devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com