Ana Sayfa Kültür & Sanat 31 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

Çankaya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ilçenin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutladı

Başkentlilerin gün boyu Bando ve HOY-TUR gösterilerine yoğun katılım gösterdiği Zafer Bayramı kutlamaları, konserlerle taçlandı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, konserlere katılarak vatandaşlara seslendi.

 

Çankaya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılını, Çankaya’nın farklı yerlerinde düzenlediği bando, HOY-TUR gösterileri ve konserlerle kutladı. Çankaya Belediyesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ilk adresi, Çayyolu Atapark oldu. Atapark’ta başlayan tören, Çankaya Bandosu ve HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle kentin birçok noktasında devam etti.

 

ÇANKAYANIN DÖRT BİR YANINDA MARŞLAR SÖYLENDİ

Ankara’nın en yoğun noktalarından Çankaya Belediye Başkanlığı önü, Çayyolu, Kızılay, Kuğulu Park, Bahçelievler 7. Cadde, Abidin Paşa Milli Mücadele Müzesi ve Anıtpark’ta düzenlenen kutlamalarda Başkentliler bayram coşkusu yaşadı. Bando ve HOY-TUR gösterisi caddeleri dolaşarak çaldığı marş ve şarkılara Başkentliler de eşlik etti. Kuğulu Park ve Bahçelievler de Türk Bayrağı dağıtılarak Büyük Zafer’in yıldönümü kutlandı. 

30 AĞUSTOS KONSERLERLE KUTLANDI
Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Muharrem Dalkılıç Parkı’ndaki kutlamalarda Tolga Kaya, Uğur Aslan ile Tahir Aydoğdu Ensemble eşliğinde Melihat Gülses sahne aldı. Sahne şovlarıyla konserin tadını çıkaran gençler, Zafer Bayramı’nı şarkılar söyleyerek coşkuyla kutladı.

 

BAŞKAN GÜNER ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Konserlere katılan ve vatandaşlara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi bahçesinde düzenlenen programda, “Bugün 30 Ağustos’un anlam ve önemine yakışır bir yerde, Abidin Paşa Milli Mücadele Müzemizin bahçesinde hem sabah hem de bu saatlerde gün boyu etkinler yaptık. Sizler de bizleri yalnız bırakmadınız, birlikte olduk hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

 

Falih Rıfkı Atay’ın 30 Ağustos ile ilgili sözlerini hatırlatan Başkan Güner, “Yazar, ‘Nemiz varsa; bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın, vicdanımızı Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak; hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz’ diyor. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Nice bayramlarda birlikte olmayı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com