Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Ağustos 2024 44 Görüntüleme

Zafere Uyanan Gece büyük beğeni topladı

EFES Selçuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde “Zafere Uyanan Gece” etkinliğiyle Kurtuluş Savaşı kahramanlarını andı.

Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte belediye emekçileri tarafından okunan şiirler, söylenen türküler büyük beğeni topladı.

“Zafere Uyana Gece” etkinliğinde Efes Selçuklular başta olmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği Balçova Şube Başkanı Cengiz Kanat, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Sorumlusu Erkan Çiçek de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, ardından Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunu Ekibi’nin muhteşem zeybek gösterisi ile başlayan “Zafere Uyanan Gece” etkinliğinde konuşan ADD Selçuk Şubesi Başkanı Kerim Akgüneş,

Zafere Uyanan Gece etkinliğinde bağımsızlık uğruna kefensiz yatanları anmak için  bir araya geldiklerini söyledi. ADD Selçuk Şubesi Başkanı Kerim Akgüneş; “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde emperyalist güçlere karşı kazanılan zaferin 102. yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canları pahasına vatanımızı koruyan kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.  29 Ağustos gecesi sabah şehit olacağını bile bile siperde Mehmetçik’in söylediği türküleri birlikte söyleyeceğiz. Bir çift mavi gözün aydınlattığı yolda imkânsızlık içinde imkanları yaratıp vatanı kurtaranların kahramanları ile gururlanacağız. Yaşasın Kuvayi Milliye ruhu” diyerek sözlerini noktaladı.

Kerim Akgüneş’in konuşmasının ardından belediye emekçileri cephe türküleri ve şiirlerle Kurtuluş Savaşı kahramanlarını andı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com