Ana Sayfa Yaşam 30 Ağustos 2024 34 Görüntüleme

Türkiye’deki yabancı öğrenciler, 250 milyon dolarlık ticaret yaptı

Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrencilerin, kendi imkanlarıyla acemice ticaret yapmaya çalıştığını fark eden Genç MÜSİAD, Genç Ticaret Elçileri isimli bir proje hazırladı.  

Proje kapsamında; ticarete, girişimciliğe ilgi duyan gençlere bu işin püf noktaları öğretildi. Hem okuyan hem de ticaret yapan öğrencilerin iş hacmi beklenmedik bir seviyeye; 250 milyon dolara ulaştı.  

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, yaptığı açıklamada, “Yabancı öğrenci arkadaşlarımıza ülkeler arası ticarete anlamlı katkılar sunmaları için eğitim verdik. Beklemediğimiz sonuçlar aldık. Yabancı öğrenci arkadaşlarımız, geçtiğimiz yıl 250 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaştılar. Ülkeler arasında çok ciddi bir ticarete vesile olduk.  

Ülkelerine döndüklerinde bürokraside yer alan öğrenci arkadaşlar gördük. Bunların gönlünde hep Türkiye var artık. Ülkemiz adına çok bereketli bir proje oldu.  

Her geçen yıl burada eğitim verdiğimiz yabancı öğrenci sayısını artırarak ülkeler arası kültürel ve ekonomik bağları daha da güçlendireceğiz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com