Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Ağustos 2024 30 Görüntüleme

Ahievren Mahallesi 5. Geleneksel Kavun – Karpuz Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Malkara Belediyesi’nin düzenlediği Ahievren Mahallesi 5. Geleneksel Kavun – Karpuz Şenliği ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlamaları, 30 Ağustos 2024 Cuma akşamı saat 20.00’de Ahievren Mahallesi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Ahievren Mahallesi Meydanında düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinliklere; Malkara İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Cumhuriyet Savcısı Cihan Tuncer, İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Mehmet Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Özçoban, Siyasi Parti Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Vasfi Güner, Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalardan önce, Belediye Akademisi tarafından açılan el emeği sergileri, Malkara İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk tarafından ziyaret edildi. Sergide yer alan el emeği ürünler, büyük beğeni toplarken, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.

Kutlamalar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ilk defa kırsal mahallemizde düzenlenen Fener Alayı Korteji ile başladı. Ahievren Mahallesi sokaklarında meşaleler eşliğinde gerçekleştirilen kortej, vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazandı.

Fener Alayı kortejinin ardından şenlik kapsamında sahne alan Evrim Kaşıkçı, seslendirdikleri şarkılar ve sergiledikleri performans ile izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Konserde Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk gecenin anısına Evrim Kaşıkçı’ya hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından Ahievren Mahalle Muhtarı Ozan Kavuk, şenlik programına katılan herkese teşekkürlerini sunarak, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk başta olmak üzere organizasyona destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ise yaptığı konuşmada, “Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 

Zafer Bayramımızı Ahievren Mahallemizde gelenekselleşen Kavun Karpuz Şenliği ile birlikte kutlamak bana ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor. Mahalle halkımız, hemşerilerimiz, çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir.

Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” dedi.   

Yapılan konuşmaların ardından Evrim Kaşıkçı Ahievren Mahallesi 5. Geleneksel Kavun -Karpuz Şenliğine katılanlara sergiledikleri muhteşem performanslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşatarak coşku dolu bir gece olarak hafızalara kazındı.    

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com