Ana Sayfa Kültür & Sanat 27 Ağustos 2024 31 Görüntüleme

Zafer Bayramı, İstanbul’da Görkemli Etkinliklerle Kutlanacak

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olacağı 30 Ağustos’ta, kutlamaların ana merkezi ise sevilen sanatçıların konserleri ile Eminönü Meydanı olacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı, İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın Artİstanbul Feshane, Beykoz Çubuklu Silolar, Müze Gazhane ve Baruthane’de 28 – 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği konserler, tiyatro oyunları ve atölye etkinlikleriyle de kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı, İstanbul’un her köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. İBB, Zafer Bayramı’nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlayacak. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, etkinlik ve anma programlarına ücretsiz toplu ulaşım araçları kullanarak katılabilecek.

EMİNÖNÜ’NDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU 

30 Ağustos’ta şehrin merkezi konumundaki Eminönü Meydanı’nda Zafer Bayramı coşkusu yaşanacak. Eminönü Meydanı’nda saat 19.30’da kapı açılışının ardından Sena Şener sahne alacak. Şener’in konseri tamamlamasından sonra “Hoş geldiniz” konuşması ve tüm katılımcılar eşliğinde İstiklal Marşı okunacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak hazırlanan filmin izlenilmesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı programında konuşmasını gerçekleştirecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliği “An Epic Symphony & Cem Adrian Konseri” ile devam edecek. Birsen Tezer, Aylin Aslım, Gökhan Kılıç ve Özlem Çelik de gecede konuk sanatçı olarak sahne alacak.

TRAFİK KAPAMA BİLGİSİ

30 Ağustos’ta Eminönü Meydanı’nda düzenlenecek etkinlik için 16.00-24.00 saatleri arasında oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla Ragıp Gümüş Pala Caddesi ve Ord. Prof. Dr. Cemil Birsel Caddesi trafiğe kapatılacak. 

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR 

Fatih istikametinden gelen araçların Atatürk Köprüsü’nü kullanarak Tersane Caddesi üzerinden Galata Köprüsü ile Sirkeci yönüne erişimi sağlanacak. Sirkeci yönünden gelenler ise Galata Köprüsü’nü kullanarak Tersane Caddesi üzerinde Atatürk Köprüsü’nü kullanarak Fatih istikametine ulaşabilecek.

ÜCRETSİZ KONSERLER VE TİYATRO OYUNLARI 

30 Ağustos Zafer Bayramı, İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın Artİstanbul Feshane, Beykoz Çubuklu Silolar, Müze Gazhane ve Baruthane’de 28 – 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği konserler, tiyatro oyunları ve atölye etkinlikleriyle de kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Tuğkan konseri 28 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.30’da Artİstanbul Feshane’de, 5 Quartet konseri 29 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.30’da Çubuklu Silolar sahnesinde olacak. 

“Rumi ve Yaşlı Aslan” adlı çocuk oyunu 28 Ağustos Çarşamba akşamı saat 19.00’da Baruthane’de, 29 Ağustos Perşembe akşamı saat 19.00’da “İki Bavul Dolusu” adlı çocuk oyunu Baruthane’de ve aynı akşam aynı saatte “Yalnız Dragon” adlı çocuk oyunu Çubuklu Silolar’da miniklerle buluşacak. 

Çocuklar için jonglörlük atölyesi, zumba, felsefe atölyesi “Demokrasi Nedir?”, balon boyama atölyesi, origami atölyesi, yüz boyama, ebeveyn ve çocuk için heykel atölyesi iki gün boyunca Müze Gazhane, Baruthane ve Çubuklu Silolar’da olacak. 

Artİstanbul Feshane, Çubuklu Silolar, Ataköy Baruthanesi ve Müze Gazhane’deki etkinliklere tüm İstanbullular ücretsiz katılabilecek.

ŞİİR DİNLETİLERİ VE AÇIK HAVA SİNEMASI

İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü Kayışdağı Yerleşkesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapılacak.

Program kapsamında kurum sakinlerinin ve personellerinin katılımıyla meşaleler eşliğinde kortej halinde Darülaceze etkinlik alanına yürüyüş gerçekleştirilecek. Tören açılış konuşmasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kurum sakinlerinin şiir dinletileri ile devam edecek.

Etkinlik sonunda Darülaceze açık hava sineması etkinlik alanında günün anlam ve önemine uygun film gösterimi sunulacak.

ÇOCUKLARIN KATILIMIYLA DANS GÖSTERİLERİ

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Örnektepe Mahalle Evi’nde 29 Ağustos 13.00 – 14.30 saatleri arasında ebeveyn ve çocukların katılımı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Töreni düzenlenecek. Etkinlik kapsamında çocuk dans gösterisi, şiir ve koro dinletisi gerçekleştirilecek.

29 Ağustos, 31 Ağustos ve 1 Eylül’de Sancaktepe Meydan Parkı’nda İBB Kadın ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğiyle sanat içerikli tasarım atölyeleri düzenlenecek.

28 Ağustos’ta Güngören İSADEM’de 30 Ağustos Zafer Bayramı temalı el becerisine dayalı materyaller yapılacak. 29 Ağustos’ta ise Kartal İSADEM’de bayrak boyama etkinliğinin ardından katılımcılara “Atatürk ve Cumhuriyet” belgeseli izletilecek.

GEZİCİ AŞEVİ İLE ÇORBA İKRAMI

30 Ağustos’ta Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Cevizlibağ Metrobüs Durağı, Şirinevler Meydanı, Üsküdar Meydanı, Kadıköy İskelesi ve Edirnekapı Metrobüs Durağı’nda 06.00 – 09.00 saatleri arasında Gezici Aşevi ile çorba dağıtımı gerçekleştirilecek.

ÜMRANİYE, FATİH VE SANCAKTEPE’DE ÇOCUKLARA YÖNELİK ATÖLYELER

30 Ağustos’ta Ümraniye’de, Fatih’te ve Sancaktepe’de çocukların gelişimlerini destekleyen Zafer Bayramı temalı “Atam İzindeyiz Atölyesi”, “Işığında Zafer Atölyesi”, “Atatürk ve Çocuk Atölyesi” ile “Atatürk Mandala Çalışması Atölyesi” gerçekleştirilecek. Etkinlikler Fatih’te Mevlanakapı Kara Surları’nda 16.00 – 18.00, Ümraniye’de 11.00 – 16.30, Sancaktepe Meydan Parkı’nda 14.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

İSTANBUL KİTAPÇISI’NDAN 30 AĞUSTOS’A ÖZEL İNDİRİM

İstanbul Kitapçısı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak tüm şubelerinde ve İBB Yayınları’nın seçili kitaplarında 29 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında yüzde 20 indirim uygulayacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com