Ana Sayfa Kültür & Sanat 26 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

Saray’da Aleyna Tilki izdihamı

Saray Belediyesi 7. Uluslararası 14. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali kapsamında genç popçu Aleyna Tilki, 25 Ağustos Pazar akşamı Saray’da konser verdi. Atatürk Kültür Merkezi önünde izdiham yaratan Aleyna Tilki sahne şovuyla büyük alkış aldı.

Saray Belediyesi 7. Uluslararası 14. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali 25 Ağustos Pazar günü saat 18.00’da Atatürk Alanı’nda düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Alanı’ndan başlayan kortej, coşkulu ada yürüyüşünün ardından Atatürk Kültür Merkezi önünde sona erdi.
BAŞKAN EROL MÜMÜN: “KIRCAALİ VE SARAY BELEDİYESİ KARDEŞ OLACAK”
Atatürk Kültür Merkezi önünde devam eden programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün şunları ifade etti:
“Çok saygı değer hemşehrilerim, kardeşlerim sizlerle bu akşam böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmak bizler için gurur verici. İnşallah, uluslararasına dönüşen festivalinizin sayısı 7 değil, 70’e, 14 değil 140’a çıkar. Bulgaristan ile Türkiye arasındaki dostlukların temellerini kuran Mustafa Kemal Paşa, Bulgaristan ve Türkiye kardeş ülkedir demiştir. Biz Kırcaali Belediyesi ile Saray Belediyesi ilişkilerini daha üst seviyeye çıkaracağız. Kırcaali Belediyesi ve Saray Belediyesi kardeş belediye olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın da dediği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh.”  Sizlere ve ailelerinize barış, huzur ve sağlık dolu nice bayramlar, nice günler diliyorum. Yurtta barış, dünyada barış.”
BAŞKAN TAŞYASAN: “FESTİVALLER RENGARENK BİR YELPAZEDİR”
Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün’den sonra sahneye gelen Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şöyle konuştu:
“Benim için ayrı bir önemi olan 7. Uluslararası 14. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’mizde huzurlarınızda olmaktan onur duyuyorum. Doğduğum, büyüdüğüm çok sevdiğim Saray’ımda hayalini kurduğum anları sizlerle birlikte yaşamanın ayrı mutluluğunu, heyecanını yaşıyorum.

Festivaller, unutulan değerlerimizi hatırlamamıza vesile olan anlardır. Arkadaşlıkların, dostlukların, paylaşımların başladığı, çoğaldığı rengarenk bir yelpazedir. Saray’ımızın meydanı özlemlerimizi taşır, sıcak bir dost merhabasıyla…

Saray’ımızın doğasıyla kucaklaşır, ayçiçeğimiz ile güneşi selamlarız. Saray’ımız Karatepe’nin eteklerinde Karadeniz’in kıyısında, tarlaların sarısında, ormanın kara yeşilinde, gökyüzünün maviliklerinde, köylerinin güzellikleri ile eşine az rastlanan bir tabiat harikasıdır.

Güngörmez’in yüksek duvarlarını andıran kanaraları,
Güneşkaya’nın tarih öncesinden kalan kalıntıları,
Kadıköy’ün bereketli toprakları,
Kastro’nun endemik kum zambağı,
Safaalan’ın odun kömüründen çıkan dumanı,
Sofular’ın lavanta kokan tarlaları,
500 yıllık tüm heybeti ile duran Ayaspaşa Camisi ile buraya gelen, yolu düşen herkese bizlerden bir parçayı anlatır aslında…

Festivalimiz bir kez daha bu coğrafyada yaşamanın ne büyük şans olduğunu hatırlatıyor bizlere. Saray’ımızın kültürel zenginliklerini, insanlarımızın sıcaklığını, doğamızın eşsiz güzelliğini…

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en içten duygularımla selamlıyor; barış ve kardeşlik dolu nice festivallerde bir arada olmayı diliyorum. Hepinize iyi eğlenceler.”
ALEYNA TİLKİ SARAY’I SALLADI
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın ardından DJ Berkay Salas ve pop müziğin başarılı genç ismi Aleyna Tilki sahne aldı. DJ Berkay Salas muhteşem performansıyla Saray’ı coşturdu. Yaklaşık iki saat süren konser boyunca sesi ve etkileyici performansıyla Saray’ı sallayan Aleyna Tilki, izdihama neden oldu. Binler karşısında şarkılarını söyleyen Tilki; enerjisi, sahne şovu ve kendisine eşlik eden dansçılarıyla Saraylıların büyük beğenisini topladı.

Konser sonunda sahneye gelen Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Aleyna Tilki’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com