Ana Sayfa Yaşam 23 Ağustos 2024 53 Görüntüleme

Çimsa’dan GreenWave Düşük Karbon Programı ile Çevre Dostu İnşaat Çözümleri

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, sürdürülebilirlik ve düşük karbon hedeflerine yönelik önemli bir adım atarak, GreenWave Düşük Karbon Programı kapsamında yeni nesil çevreci ürünleri piyasaya sunuyor. GreenWave, çevreye duyarlı ve düşük karbon ayak izine sahip ürünler için bir simge olarak öne çıkıyor. Bu program kapsamında, sürdürülebilirlik odaklı inovasyonlar artırılarak, tüm ürünlerin GreenWave etiketi altında toplanması hedefleniyor.

Ecofort ve Ecoshine, GreenWave düşük karbon programı çerçevesinde geliştirilen yenilikçi ve sürdürülebilir çimento ürünleri olarak dikkat çekiyor. Bu ürün ailesi, altyapı ve üstyapı projeleri ile hazır beton uygulamalarında faaliyet gösteren iş ortaklarına daha sürdürülebilir ve katma değerli çözümler sunmayı amaçlıyor. Performans değerlerinden ödün vermeden düşük karbon emisyonlu yapılar inşa edilmesine olanak tanıyan bu ürünler, çevre dostu bir geleceğe katkıda bulunarak hem doğayı korumayı hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.

Ecofort ve Ecoshine, GreenWave düşük karbon programı çerçevesinde geliştirilen yenilikçi ve sürdürülebilir çimento ürünleri olarak dikkat çekiyor. Bu ürün ailesinde, Ecofort (CEM III/B 32,5 L) düşük karbon emisyonu ile genel gri uygulamalarda özellikle, altyapı ve üstyapı projeleri ile hazır beton uygulamalarında faaliyet gösteren iş ortaklarına daha sürdürülebilir ve katma değerli çözümler sunarken, Ecoshine (CEM II 52,5 Beyaz Çimento) ise yüksek mukavemet ve üstün beyazlık derecesiyle öne çıkarak, özellikle dekoratif uygulamalar ve yapı sekötörü gibi alanlarda estetik ve performansı bir araya getiriyor. 

Performans değerlerinden ödün vermeden düşük karbon emisyonlu yapılar inşa edilmesine olanak tanıyan bu ürünler, çevre dostu bir geleceğe katkıda bulunarak hem doğayı korumayı hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.

Çimsa Gri Çimento Pazarlama & Satış Genel Müdür Yardımcısı Barış Karahüseyin, bu dönüşümün önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “GreenWave programı ile düşük karbonlu ve çevre dostu ürünler geliştirerek, sektörde sürdürülebilirliğin öncüsü olmayı hedefliyoruz. Ecofort ve Ecoshine gibi yenilikçi ürünlerimiz hem emisyon azaltım hedeflerimize ulaşmamıza hem de iş ortaklarımızın beklentilerini en üst düzeyde karşılamamıza olanak tanıyor. Çimsa olarak, sürdürülebilirlik stratejilerimiz doğrultusunda attığımız bu adımların geleceği şekillendireceğine inanıyoruz.”

GreenWave Düşük Karbon Programı ile sürdürülebilir inşaatın kapıları aralanırken, çimento sektörünün karşı karşıya olduğu çevresel ve operasyonel zorluklara yönelik etkili çözümler sunuluyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com