Ana Sayfa Kültür & Sanat 22 Ağustos 2024 34 Görüntüleme

Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 34.’sü düzenlenecek Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali’nin programı açıklandı.

Temmuz ayında 5 gün süren 5.Burhaniye Kitap Fuarı’nda 200’e yakın sanatçı ve yazarı halkla buluşturan Burhaniye Belediyesi, 28 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği Turizm, Kültür ve Sanat Festivali’nin programını açıkladı. Konserler, tiyatrolar, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle 7’den 70’e her kesime hitap eden dolu dolu program ile Burhaniye’de festival rüzgarı esecek.

KONSERLERDE YILDIZLAR GEÇİDİ

28 Ağustos Manga, 29 Ağustos Fatma Turgut, 30 Ağustos Demet Akalın, 31 Ağustos Feridun Düzağaç, 1 Eylül Merve Özbey konserleri ile bu yıl da Burhaniye Yaz Konserlerinde yıldızlar geçidi yaşanacak. İlk iki günün konserlerinin Ören Plajında ve sonraki üç konserin Taylıeli Amfi Tiyatroda yapılacağı festivalde Ören ve İskele Meydanları’nda da konserler düzenlenecek. Ezgi Abacı, Osman Çiçek, Erdal Bayrakoğlu, Kutsal Evcimen, Hüseyin Turan, Zeynep Bakşi Karatağ, Haluk Tolga İlhan, Anıl Aydınlıgil ve Tayfun Uzun festival kapsamında sevenleri ile buluşacak.

5 GÜNE 5 AYRI TİYATRO

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde, 5 güne 5 ayrı tiyatro ile sanatseverler keyifli bir tiyatro yolculuğuna çıkacak. 28 Ağustos’ta Kadıköy Halk Tiyatrosu’nun “Frida Kahlo” oyunu, 29 Ağustos’ta Levent Üzümcü ve Orhan Aydın tarafından Uğur Mumcu anısına sahnelenen “Unutma Bizi”, 30 Ağustos’ta Türkan Saylan anısına “Ben Türkan Saylan”, 31 Ağustos’ta komedi oyunu “İte Kaka”, 1 Eylül’de çocuk oyunu “Dedektif Çizmeli Kedi” Ören Amfi Tiyatro’da ‘perde’ diyecek.

BAŞKAN DEVECİLER, “BURHANİYE’DE 5 GÜN SÜRECEK KÜLTÜR VE SANAT YOLCULUĞUNA DAVETLİSİNİZ”

Konserler ve tiyatroların yanı sıra; Ali Mahir Başarır, Veli Ağababa, Murat Ağırel, Mustafa Kemal Tutkun, Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar da Ören Sahne’de söyleşi için halkla buluşacak. Plaj Voleybolu Şenliği, Trap Yarışması, Sünnet Şenliği, İllüzyon Gösterimi ve 31 Ağustos Cumartesi günü Ören’den seyircili olarak canlı yayın yapılacak “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programı ile dolu dolu festival için geri sayım başladı.

Burhaniye’yi kültür ve sanat ile anılan bir kent yapma yolunda çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “34.’sünü düzenlediğimiz festivalimizde bu yıl dolu dolu bir program hazırladık. Amacımız herkesimden ve her yaştan vatandaşımızı kültür ve sanat ile buluşturabilmek. Burhaniye’de 5 gün sürecek kültür ve sanat yolculuğuna davetlisiniz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com