Ana Sayfa Yaşam 21 Ağustos 2024 42 Görüntüleme

NVIDIA,GeForce Gamescom 2024’te Heyecan Verici Yeniliklerini Duyurdu

NVIDIA, geçtiğimiz aralık ayında 500’den fazla RTX ile geliştirilmiş oyun ve uygulamayı piyasa sürmüştü. Şimdi ise NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex ve gelişmiş ışın izleme efektleri hızla benimsenmeye devam ederken RTX destekli oyun ve uygulama sayısı 600’ü çoktan aştı.   Son olarak Gamescom 2024’te 20 yeni oyunun DLSS ve RTX teknolojilerini eklediğini duyurdu!

Ayrıca, NVIDIA ACE ve dijital insan teknolojilerini sergileyen ilk oyun olan Mecha BREAK eşliğinde oyunların geleceği, RTX teknolojileri ve GeForce NOW’a gelen geliştirmeleri ve yeni AAA oyunlarıda sergiliyor. Buna ek olarak NVIDIA Star Wars™ Outlaws GeForce RTX 40 Serisi Paketini piyasaya sürdü ve Black Myth: Wukong ve Star Wars™ Outlaws için yeni bir GeForce Game Ready Sürücüsü yayınladı.

20 Yeni DLSS ve RTX Oyunu

Black Myth: Wukong’da Çin mitolojisinde heyecan verici bir yolculuğa çıkmanın zamanı geldi. Game Science’ın merakla beklenen bu aksiyon rol yapma oyunu, tam ışın izleme ve NVIDIA DLSS 3 ile geliştirildi. Bu sayede aydınlatma, yansıma ve gölgelerin aslına uygunluğu ve kalitesi artıyor. Ayrıca GeForce RTX 40 Serisi GPU’lara ve Ultimate GeForce NOW üyelerine sahip oyuncuların maksimum ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynamasına olanak tanıyor.

Ardından, Ubisoft, Massive Entertainment ve Lucasfilm Games ile Star Wars™ Outlaws için yaptığımız iş birliğinin bir parçası olarak NVIDIA , 19 Eylül’e kadar geçerli olacak yeni Star Wars™ OutlawsGeForce RTX 40 Serisi Paketini sunuyor. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Bu sayede Star Wars™ Outlaws’da RTX teknolojisinin tüm avantajlarını deneyimleyebileceksiniz. Işın Yeniden Yapılandırmalı DLSS 3.5’ten RTX Dynamic Illumination ve NVIDIA Reflex’e kadar oyuncular daha fazla kare ve daha düşük gecikme süresi eşliğinde, çok uzaklardaki bir galaksinin daha güzel manzaralarını görebilecekler. GeForce RTX 40 serisi GPU’lara erişimi olmayanlar ise  GeForce NOW sayesinde aynı deneyimi yaşayabilecekler.

Oyuncular ayrıca, Lucasfilm Games işbirliğiyle yayıncı Bethesda Softworks ve MachineGames tarafından bu yılın sonunda piyasaya sürülecek olan Indiana Jones and the Great Circle™ oyununda tarihin en büyük gizemlerinden birini ortaya çıkarmak için DLSS 3.5 ve tam Işın İzleme özelliğini kullanabilecekler. Bu, Vatikan’ın kutsal salonlarından Sukhothai’nin batık tapınaklarına kadar uzanan macerayı çok daha sürükleyici ve akıcı hale getirecek. 

Diğer RTX haberlerinde, Dragon Age™: The Veilguard oyunu Işın izlme, NVIDIA DLSS 3 ve NVIDIA Reflex teknolojilerini destekleyerek piyasaya sürülüyor. Aynı şekilde, Dune: Awakening oyunu da NVIDIA DLSS 3 ve NVIDIA Reflex entegrasyonu ile piyasaya sürülüyor.

FINAL FANTASY XVI PC’ye de geliyor. Bu da Valisthea dünyasının ve her bir Eikon gösterisinin NVIDIA DLSS 3, NVIDIA DLAA ve NVIDIA Reflex sayesinde şimdiye dek olmadığı kadar iyi görüneceği demek oluyor. Ayrıca, oyuncular oyunun 17 Eylül’deki tam sürümünden önce oyunun demosunu indirebilirler; bu da size oyunun bu eklemeler sayesinde ne kadar iyi olabildiğini gösterecek. Yükseltilmiş donanımı olmayan oyuncular oyunu GeForce NOW’da da deneyimleyebilirler.

Ayrıca tercih ettiğiniz ortam ne olursa olsun, NVIDIA DLSS 3 ve NVIDIA Reflex ile mümkün olan en iyi performansı deneyimlemenizi sağlayan bir dizi yeni oyun daha yolda:

  • Arena Breakout: Infinite
  • Black State
  • Concord
  • FragPunk
  • Marvel Rivals
  • Killing Floor 3
  • Mecha BREAK 
  • Avowed
  • Eternal Strands 
  • Greedfall II: The Dying World
  • Orcs Must Die! Deathtrap
  • Retrieval 
  • Unawake
  • SPINE
  • Once Human 
  • Wuthering Waves 
  • Test Drive Unlimited Solar Crown
  • Empire of the Ants
  • Kingmakers

 

Bunların yanı sıra en yeni GeForce Oyun Sürücümüzün Black Myth Wukong, Star Wars™ Outlaws, FINAL FANTASY XVI, Concord ve Warhammer 40.000: Space Marine 2 için ilk gün desteği içeriyor. GeForce Oyun Sürücülerini NVIDIA app beta uygulamasının Sürücüler sekmesinden, GeForce Experience veya GeForce.com adresinden indirebilirsiniz. Böylece,deneyiminizi en başından itibaren optimize edebilirsiniz.

ACE ve dijital insan teknolojilerinin ilk oyunu Mecha BREAK sergileniyor

NVIDIA ACE, dijital insanları hayata geçiren devrim niteliğinde bir dijital insan teknolojileri paketi olarak öne çıkıyor. NVIDIA ACE, Computex 2023’teki Ramen Shop demosunda ilk kez görücüye çıktı ve ACE hızla gelişti.

NVIDIA Gamescom 2024’te, GeForce RTX™ AI PC’lerde karakterlere hayat vermek ve daha dinamik ve sürükleyici bir oyun deneyimi sağlamak için Amazing Seasun Games tarafından geliştirilen yeni çok oyunculu mekanik oyunu Mecha BREAK’te ilk dijital insan küçük dil modelinin sergilendiğini duyurdu. Bir Kingsoft Corporation oyun iştiraki olan Amazing Seasun Games tarafından geliştirilen Mecha BREAK, ACE destekli oyun etkileşimlerinin ilk gösteriminde cihaz üzerinde çalışan NVIDIA Nemotron-4 4B Instruct NIM’i sergiliyor.

Daha fazla geliştirici NVIDIA ACE teknolojilerini oyunlarına ve uygulamalarına dahil ettiği için bu sadece bir başlangıç. Global oyun yayıncısı ve geliştiricisi Perfect World Games, NVIDIA ACE ve dijital insan teknolojisi demosu Legends’ı yeni yapay zeka destekli görüş özellikleriyle geliştiriyor. Demoda Yun Ni karakteri, ChatGPT-4o tarafından desteklenen bilgisayar kamerasını kullanarak oyuncuları görebiliyor ve gerçek dünyadaki insanları ve nesneleri tanımlayabiliyor. Böylece oyun deneyimine artırılmış gerçeklik katmanı ekleniyor. Bu özellikler, PC oyunları için yeni nesil sürükleyiciliğin ve erişilebilirliğin önünü açıyor.

MediaTek işbirliği G-SYNC ekran teknolojisini daha fazla oyuncuya ulaştırıyor

NVIDIA, sektörün en iyi oyun ekranı teknolojilerini dünya çapındaki oyuncular için daha erişilebilir hale getirmek amacıyla MediaTek ile birlikte çalışıyor. G-SYNC teknolojilerinin tamamı dünyanın en popüler ölçekleyicilerine entegre ediliyor.

Bu sayede ayrı bir G-SYNC modülüne olan ihtiyaç ortadan kaldırılarak üretim süreci kolaylaştırılıyor ve maliyetler düşürülüyor. Bu işbirliğinin en önemli özelliklerinden biri de G-SYNC Pulsar’ın piyasaya sürülmesi oldu. Bu yeni teknoloji, akıcı ve yırtılma olmaksızın değişken yenileme hızına sahip (VRR) oyun deneyiminin yanı sıra 4 kat daha etkili hareket netliği sunuyor. Bu özellik ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQNR, Acer Predator XB273U F5 ve AOC AGON PRO AG276QSG2 dahil olmak üzere yeni monitörlerle birlikte piyasaya sürülecek. Bu yılın sonlarında piyasaya çıkması beklenen 2560×1440 Pulsar monitörler, 360Hz yenileme hızlarına ve HDR desteğine sahip olacak.

Half-Life 2 RTX: Bir RTX Remix Projesi, fragmanında yeniden düzenlenmiş Nova Prospekt’i tanıtıyor

Orbifold Studios’dan Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project, Valve’in klasik oyununun topluluk tarafından yeniden düzenlenmiş halini simgeliyor. Şu anda 100’den fazla sanatçının katkıda bulunduğu Orbifold Studios, bugün Half-Life 2’nin en ikonik seviyelerinden biri olan Nova Prospekt’i yeniden düzenlediklerini açıkladı.

Orbifold Studios, NVIDIA RTX Remix’i kullanarak malzemeleri PBR özellikleriyle yeniden oluşturuyor, Valve’ın Hammer düzenleyicisiyle ekstra geometrik ayrıntılar ekliyor ve GeForce RTX oyuncularına harika bir deneyim sunmak için tam ışın izleme, DLSS 3.5 with Ray Reconstruction, Reflex ve RTX IO gibi NVIDIA teknolojilerinden yararlanıyor.

GeForce NOW: 2.000’den Fazla Oyun, İlk Günden Yeni Çıkanlar ve Otomatik Xbox Oturum Açma

Black Myth: Wukong ve FINAL FANTASY XVI’ın yaklaşan PC sürümü için yayınlanan bir demonun yanı sıra  her ikisi de bugün GeForce NOW ile bulutta GeForce RTX kalitesinde yayınlanıyor ve Gamescom 2024’te duyurulan Xbox otomatik oturum açma özelliği de beraberinde geliyor.

22 Ağustos’tan itibaren kullanıma sunulacak olan bu özellik sayesinde üyelerin, 140’tan fazla PC Game Pass oyunu da dahil olmak üzere en sevdikleri PC oyunlarına doğrudan erişmek için Xbox profillerini yalnızca bir kez bağlamaları yeterli olacak. Bu özellik, üyelerin desteklenen Xbox Game Pass ve Microsoft Store oyunlarını bulut akışıyla senkronize etmelerine olanak tanıyan ve halihazırda mevcut olan Xbox oyun kitaplığı senkronizasyonu özelliğine ekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com