Ana Sayfa Yaşam 20 Ağustos 2024 32 Görüntüleme

UiPath, Robotik Süreç Otomasyonunda 6 Yıldır Dünya Lideri!

Üst üste altıncı kez lider olarak seçildiği raporda UiPath, “Yürütme Yeteneği” ve “Vizyon Kapsamlılığı” alanlarında ilk sırada yer alıyor.

 

Kurumsal otomasyon ve yapay zekâ yazılım şirketi UiPath (NYSE: PATH), Gartner, Inc. tarafından hazırlanan 2024 Gartner® Magic Quadrant™ Robotik Süreç Otomasyonu araştırma raporunda lider olarak gösterildiğini duyurdu. UiPath, üst üste altıncı kez lider konumda olduğu raporda “Yürütme Yeteneği” kategorisinde ve “Vizyonun Kapsamlılığı” kategorisinde zirveyi temsil ediyor.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan UiPath Türkiye CEO’su Tuğrul Cora, “UiPath’in altı yıldır üst üste lider olarak tanınması bizim için oldukça gurur verici. Bu başarı müşterilerimize sunduğumuz otomasyon ve yapay zekâ çözümlerimizin ve bu çözümleri geliştiren, sürdürülebilir inovasyon için çalışan değerli ekiplerimizin başarılarının anlamlı bir göstergesi. Dünya genelinde, Türkiye’dekiler de dahil olmak üzere 10.000’den fazla müşterinin karmaşık sorunlarını çözme ve süreçlerini kolaylaştırma konusunda AI destekli otomasyonun önemli fırsatlarından yararlanıyoruz. UiPath platformuna yaptığımız sürekli yatırım, müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırma ve üretkenliklerini artırma, olağanüstü sonuçlar elde etme ve müşteri deneyimlerini geliştirme konusunda onları destekleme taahhüdümüzü vurguluyor” dedi.

 

“Magic Quadrant, kurumların otomasyon ihtiyaçları için en iyi seçimi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla 13 kurumsal RPA sağlayıcısını değerlendirdi.” 2024 Gartner® Magic Quadrant Robotik Süreç Otomasyonu araştırma raporunun ücretsiz bir kopyasına buradan ulaşabilirsiniz. Raporda, “Robotik süreç otomasyonu, operasyonel verimliliği taktiksel otomasyon ile artırmak için temel bir yazılım pazarı olmaya devam ediyor” ifadesine yer veriliyor.

 

UiPath İş Otomasyonu Platformu, üretken yapay zekâ, doğal dil işleme (NLP), süreç orkestrasyonu, API entegrasyonu, süreç ve görev madenciliği, akıllı belge işleme, düşük kodlu uygulama geliştirme ve uygulama testini içeriyor. UiPath, şirket içi, bulut veya hibrit bir ortamda kullanılabilen bu platforma yakın zamanda geliştirmeler eklediğini duyurdu. Bu geliştirmeler arasında, geliştiricilerin ve test uzmanlarının GenAI komutlarıyla otomasyonlar oluşturmasını sağlayan UiPath Autopilot’un genel kullanıma sunulması, API entegrasyonlarının hızlı geliştirilmesi ve paylaşılmasını mümkün kılan UiPath Integration Service ve yerel büyük dil modelleri (LLM’ler) ile yapılandırılmamış karmaşık veri işlemesini destekleyen UiPath Document Understanding’deki iyileştirmeler yer alıyor.

 

Gartner’a göre, “Liderler, RPA pazarını derinlemesine anlayan, güvenilir bir geçmişe sahip olan, pazarı etkileme gücüne, müşteri çekme ve elde tutma yeteneğine sahip şirketlerdir. RPA pazarında Liderler, kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını ve temel RPA tekliflerine işlevsellik ekleme ve yeni ürünler ve hizmetler sunma fırsatlarını anlama konusunda kendilerini gösterirler. Basitçe ifade etmek gerekirse, bir Lider, pazarın önünde bir vizyona ve bu vizyonu hayata geçirme yeteneğine sahip olmalıdır.”

 

UiPath İş Otomasyonu Platformu hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı ziyaret edin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com