Ana Sayfa Kültür & Sanat 17 Ağustos 2024 31 Görüntüleme

Harbiye’de “İki Efendinin Uşağı”yla Unutulmaz Bir Komedi Gecesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İtalyan tiyatrosunun önemli eserlerinden “İki Efendinin Uşağı”nı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturdu.

İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell’Arte’nin en beğenilen oyunları arasında yer alan “İki Efendinin Uşağı”, 16 Ağustos Cuma akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde binlerce sanatseveri ağırladı.

Carlo Goldoni’nin ölümsüz eseri, Aslı Öngören’in özgün yorumuyla Açıkhava Yaz Oyunları kapsamında sahnelendi. Harbiye’nin büyülü atmosferinde, dönemin İtalya’sının renkli dünyasını yansıtan oyun; birbirinden komik tipleri, sürprizlerle dolu olay örgüsü ve usta oyuncuların performansıyla kahkahalarla dolu bir gece yaşattı.
16. yüzyıla dayanan maskeleri, renkli kıyafetleri, özgün müzikleriyle kendine hayran bırakan oyun, uzun süre alkışlandı.

İKİ EFENDİNİN UŞAĞI

Pantolone, Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar vermiştir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ancak daha önce Pantolone’nin kızını evlendirme sözünü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi’nin bu törene gelmesiyle işler karışır. Sözlü gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan ve uşak Truffaldino’nun kurnaz hazırcevaplığı ile ilerleyen oyun izleyicilerine keyifli bir seyir sunuyor. Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Tanık, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com