Ana Sayfa Yaşam 15 Ağustos 2024 47 Görüntüleme

Rektör Prof. Dr. Budak, “Sürdürülebilir, enerji verimli ve iklim dostu bir kampüse sahibiz”

Ege Üniversitesinde sürdürülen enerji verimliliği çalışmalarının daha kurumsal ve sistematik bir hale getirilmesine yönelik kurulan “Enerji Yönetim Koordinatörlüğü” çalışmalarına devam ediyor. Ege Üniversitesinin  ‘yeşil kampüs’ hedeflerine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Enerji Yönetim Koordinatörlüğü, üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımına yönelik çalışmalara destek veriyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, “Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında, kampüsümüzde sürdürdüğümüz çalışmaları komisyon üyelerimizle birlikte değerlendirdik. Gerek Enerji Verimliliği Kanunu gerekse Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında 2023 yılı itibarıyla Enerji Tüketim Takibi kamu kurumları içerisinde bir ilk olarak dijital enerji platformu üzerinden yapmaya başladık. Önümüzdeki dönem üniversitemizin enerjide dijitalleşmesine yönelik ‘Tek Veri-Tek Panel’ sloganıyla tüm enerji verimliliği çalışmalarının dijital platform üzerinden yönetilmesi, analiz edilmesi ve aksiyon alınmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz kampüsünün enerji verimli ve iklim dostu bir kampüs haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“8 milyon TL’lik fazla harcamanın önüne geçildi”

Toplantıda konuşan Enerji Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Ceylan Zafer ise, “2023 yılında hazırlıkları tamamlanan Enerji Etüdü ve Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi ile ilgili ihale süreci başlatılmış olup, 2024 yılında tamamlanması öncelikler arasında yer almaktadır. Özellikle 2023 yılında elektrik enerjisi tedariki ile ilgili tüm birimler birleştirilmiş, tüketimin tamamı tek ihale ile tedarik edilmiştir. Bu kapsamda yüzde 1,7’lik ek bir avantaj sağlanmıştır. Yine yıllık enerji tüketimi 1milyon kilowat ve üzeri olan abonelerimizde, tarife seçiminde değişikliklere gidilerek toplamda 8 milyon Türk liralık fazla harcamanın önüne geçilmiştir” dedi.

     “EÜ hizmet kalitesini bozmadan enerji tüketimini yüzde 30 azaltacak”

Ege Üniversitesinde enerji tüketimini yüzde 30 oranında azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Zafer, “Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında Üniversitemiz, 2030 yılına kadar konfor şartlarını ve hizmet kalitesini bozmadan asgari enerji tüketimini yüzde 30 azaltmayı ve buna bağlı olarak net sıfır karbon salınımı gerçekleştirmeyi ana hedef olarak belirledik” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com