Ana Sayfa Kültür & Sanat 14 Ağustos 2024 27 Görüntüleme

Bucalı Gençler, Gazi Paşa’nın Ayak İzlerini takip edecek

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taaruz’un 102. yıl dönümünde Afyonkarahisar’daki tarihi yürüyüşe Bucalı gençlerle katılarak, Büyük Zafer’i anacaklarını açıkladı.

26 Ağustos Pazartesi günü Afyonkarahisar Şuhut’tan Dumlupınar’a kadarki güzergâhta “Gazi Paşa’nın Ayak İzlerinden Buca’ya Yürüyüş Etkinliği” düzenleyeceklerini açıklayan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu tarihi anı tekrar yaşamak ve atalarımızı anmak için Bucalı gençleri aramızda görmek istiyoruz” dedi.

 

Başkan Duman, 26 Ağustos 1922’de günün ilk ışıklarıyla başlayan Büyük Taarruz’un, 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan “Büyük Zafer”le sonuçlandığını dile getirerek şunları söyledi:

 

“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasını gösteren ve Türklerin özgürlüğe adımı olan bu zaferin 102. yılında Afyonkarahisar’da ‘Gazi Paşa’nın Ayak İzlerinden Buca’ya Yürüyüş Etkinliği’ ile tarihimizi tekrar yaşıyor, atalarımızı anıyoruz. 26 Ağustos Pazartesi günü Afyonkarahisar Şuhut’tan Dumlupınar’a yapılacak bu anlamlı yürüyüşte Bucalı gençleri de yanımızda görmek istiyoruz. Yürüyüşe 102 gencimiz ile katılmayı hedefliyoruz. Bilgi almak isteyenler, bize 0232 439 10 10 (2112) numaralı telefondan ulaşabilirler” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com