Ana Sayfa Kültür & Sanat 29 Temmuz 2024 57 Görüntüleme

‘’Bin yıllık tarihten, bin yıllık kitaba” temasıyla yoluna devam eden Burhaniye Kitap Fuarı bu yıl 5.’sini düzenledi.

100’ü aşkın yayın evi, onlarca sanatçı, müzisyen, siyasetçi, yazar, şair ve aydının katıldığı, her memleketten insanın, kendine dair bir şeyler bulduğu fuar sona erdi.

5. Kitap Fuarı tiyatrolar, söyleşiler, konserler, dinletiler ve birçok etkinlikle izleyicilere unutulmaz akşamlar yaşattı.

Fuarın son gününde Ören Meydanı’nda, eşsiz sesiyle Çiğdem Taştan vardı. Dinleyenlere keyifli ve eğlenceli bir müzik dinletisi yaşatan Taştan’ ı dinleyiciler uzun süre alkışladı.

ÖREN MEYDANI’NDA SEDEF KABAŞ…

Gazeteci, haber sunucusu, televizyon programcısı ve siyaset bilimci olan Sedef Kabaş, ‘Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur’ adlı kitabının söyleşisinde sevenleriyle buluştu.

Fuar Koordinatörü Sinan Karahan’ın moderatörlüğünde ünlü Gazeteci ve Yazar Sedef Kabaş, ‘’Türkiye’deki değişim ve dönüşümün dünyadan bağımsız olmadığını bilmemiz lazım. Dünyanın nereye gittiğini ve Türkiye’nin bu çerçevenin neresinde olduğunu bilmemiz ve araştırmamız lazım. Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız için, her Atatürkçü vatandaşın daha çok çalışması lazım. Bu mirasa sahip çıkmamız gerekiyor’’ dedi.

EDEBİYAT HAYATIMIZI NASIL İYİLEŞTİRİR…

Hikâye, deneme ve gezi yazısı gibi farklı edebi türlerde eserler veren Yazar Buket Uzuner, Ören Meydanı’ndaki söyleşide edebiyatseverlerle buluştu. Burhaniye 5. Kitap Fuarı‘nın son günüde Yazar Uzuner, kadın erkek eşitliğinden bahsederken kutuplaşmamamız gerektiğini, Anadolu geleneklerinde olduğu gibi kadının, erkeğin, ağacın, hayvanların ve tüm doğanın ancak bir arada anlamlı olabileceğini ifade etti.

 

AYŞE KULİN’LE VALSLİ FİNAL

Yüz yirmi yayın evinin, yüz on sekiz sanatçı, yazar, şair ve aydının katıldığı 5. Burhaniye Kitap Fuarı, Ayşe Kulin ve Ali Kemal Deveciler’in valsi ile sonra erdi.

5. Burhaniye Kitap Fuarı’nın son günü söyleşilerinde sadece kadınların konuk olması, kadınlara verilen değeri öne çıkarttı. Fuarı şereflendiren 5. Burhaniye Kitap Fuarı’nın onur konuğu Ayşe Kulin sevgi seliyle karşılandı.

Usta Yazar sahneye çıkmadan önce Burhaniye Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Ayşe Kulin’ belgeseli gösterimi yapıldı. 5. Kitap Fuarı onur konuğunun belgesel gösteriminin yapıldığı tek kitap fuarı oldu.

DOĞA DOSTU DODO VE ÇOCUKLARIN ÖZGÜR ABİ’Sİ ÖREN AMFİ’DE

Ören Amfi Tiyatro’da, çocuk kitaplarının sevilen yazarı Burcu Bahar ve sevimli karakteri Doğa Dostu Dodo, çocuklara eğlenceli bir akşam yaşattı. Dodo’dan çevreyi korumayı, doğaya zarar vermemeyi öğrenen çocuklar, çevre konusunda bilinçlendirdi.

Aynı akşamın bir diğer etkinliği yine çocuklar içindi

Özgür Özgülgün ile birlikte kitapların büyülü dünyasına yolculuk yapan çocuklar, bu özel etkinlikte de, hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim yaşadı. Burhaniye Belediyesi, Özgür Özgülgün’ün “Cesur Sivrisineğin Dostluğu” kitabını satın alarak çocuklara hediye etti.

 

‘’Bin yıllık tarihten, bin yıllık kitaba” temasıyla yoluna devam edecek olan Burhaniye Kitap Fuarı, önümüzdeki senelerde de tüm sanat ve kitapseverler ile beraber olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com