Ana Sayfa Kültür & Sanat 28 Temmuz 2024 35 Görüntüleme

Başkan Altay Tüm Sanatseverleri Taş Bina’daki Sergiyi Görmeye Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık, Medine Müdafii Fahreddin Paşa” konulu söyleşi düzenlendi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen, moderatörlüğünü Sergi Küratörü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun üstlendiği söyleşide Araştırmacı Engin Özendes, fotoğrafın ve fotoğrafçılığın tarihini anlattı.

Konuşmasında Medine Müdâfii Fahreddin Paşa’nın çektiği fotoğrafların yetkinliğinden de bahseden Engin Özendes, “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi”nin Konya’da sergileniyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“BU BİR ECDADINI TANIMA ADIMIDIR”

Özendes, serginin çok başarılı şekilde işlendiğini ifade ederek, “Hakikaten çok yakışmış. Galeriniz de çok güzel. İnanılmaz bir kalite, inanılmaz bir güzellik. İstanbul’dakinin birebir kopyası gibi değil, burada başka bir dünya yaratılmış gibi. Bu bir kültür, bilgilendirme, bu bir ecdadını tanıma adımıdır. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“FOTOĞRAFÇILIK ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK”

Söyleşiye katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sergide ve söyleşide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Engin hanıma da güzel sunumları için teşekkür ediyorum. Fotoğrafçılık adına çok önemli bilgiler edindik. Tabi en büyük teşekkür de katılımcılara. Çünkü sizler olmasanız bu programlar icra edilemez. Bu sıcak günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.    

Başkan Altay, tüm sanatseverleri sevgiyi görmeye davet etti. 

Söyleşi sonrası Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi’nin alt katındaki müze bölümünde yer alan “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi”ni ziyaret etti. 

SERGİ EKİM AYI SONUNA KADAR AÇIK

Medine Müdâfii Fahreddin Paşa’nın çektiği fotoğrafların ve özel eşyalarının bulunduğu “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi” Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi alt katındaki müze bölümünde Ekim ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com