Ana Sayfa Yaşam 23 Temmuz 2024 37 Görüntüleme

Nissan Formula E Takımı 2023/24 ABB FIA Formula E sezonunu zaferle noktaladı

Nissan Formula E Takımı, 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın son yarışı olan Londra E-Prix’sinde, takım pilotu Oliver Rowland’ın usta sürüş teknikleriyle zafere uzandı.

 

Pazar günü ExCeL Londra Pisti’ndeki gerçekleştirilen yarışa dokuzuncu sırada başlayan Rowland, hızla pozisyon kazanarak dördüncü sıraya yükseldi. İngiliz pilot daha sonra rakiplerinin yarışın sonlarına doğru atak moduna geçmek zorunda kalmasından faydalanarak liderliğe yükseldi ve hem kendisinin hem de takımının bu yılki ikinci zaferini elde etti. Nissan’ın diğer pilotu Fransız-Arjantinli Fenestraz, sıkışık orta sahada sıkı bir mücadele verdi ve takımdaki ikinci sezonunu 15. sırada tamamladı.

 

Bu sonuçlara göre Nissan Formula E Takımı 10. Sezon Takımlar Şampiyonasında 182 puanla dördüncü olurken, Rowland Sürücüler Şampiyonasında dördüncü, Fenestraz ise 17. sırada yer aldı. Nissan ise Üreticiler Kupası’nda da üçüncülüğü elde etti.

 

Nissan Formula E sürücüsü Oliver Rowland: “Harika bir sezon geçirdik ve mükemmel bir sona ulaştık! Harika bir start aldım ve çılgın bir yarışta kendi anlarımı seçtim. Dördüncü sıraya geldiğimde, şampiyonluk mücadelesine fazla dahil olmak istemedim, bu yüzden bekledim ve bir şeyler olmasını umdum, sonunda ise oldu ve yarışı kazanmak için parçaları toplamayı başardım. Sezonumuzla gurur duymalıyız, hedefimiz takım olarak gelişmekti ve çok şey başardık. Sürekli olarak rekabetçi olduk ve bu bize gelecek yıl için harika bir platform sağlıyor. Tüm ekibe çalışmaları için teşekkür ediyor ve geri dönmeyi dört gözle bekliyoruz!”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com