Ana Sayfa Yaşam 22 Temmuz 2024 53 Görüntüleme

Nike’tan, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları Kampanyası “Kazanmak Herkesin Harcı Değil”

Kampanya filmi isteyen herkesin kazanan olabileceğini ve zafer arayışının hayatın her kesiminden insana nasıl ilham verebileceğinin altını çizerek, “Kazanmak Herkesin Harcı Değil” diyor. Yıllardır hikaye anlatıcılığı ile sporculara ilham vermeyi hedefleyen Nike, Willem Dafoe’nun seslendirdiği ve Kim Gehrig’in yönettiği kampanya filmiyle kazanma tutkusunun ne anlama geldiğini ve zafer arayışını kutlamanın tüm sporcular için en büyük ilham kaynağı olabileceğini dünyaya gösteriyor.

 

Kampanya, sporcuların zirveye ulaşmak ve olimpiyat sahnesinde yer almak için gereken cesaret, kararlılık, fedakârlık ve tutku duygularını ifade etmenin ve göstermenin yanlış bir şey olmadığının altını çiziyor. Bir manifesto niteliği taşıyan filmde LeBron James, Serena Williams, Giannis Antetokounmpo, Qinwen Zheng, A’ja Wilson, Vini Jr., Jakob Ingebrigtsen ve Sha’Carri Richardson gibi ünlü sporcuların hikayelerine yer veriliyor. Bu sporcular, hedeflerine ulaşmak için verdikleri mücadeleyi ve gösterdikleri azmi izleyicilere aktarıyorlar. Kampanya, izleyicilere sadece başarıya ulaşmanın değil, bu yolda gösterilen çabanın ve azmin de ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. 

 

Nike, film aracılığıyla sporcuların sahip olduğu içsel gücü ve kazanma arzusunu tüm dünyaya ilham kaynağı olarak sunuyor. “Kazanmak Herkesin Harcı Değil” marşı dışında, kampanya sporcu genişletme filmleri, ikonik görüntüler, sosyal medya uzantıları ve dünya çapındaki şehirlerde dış mekan reklamlarını da içeriyor. Nike GMO’su Nicole Graham kampanya filmi ile ilgili; “Nike’ın hikayesi sporcu hikayesiyle başlar. Her zaman böyle olmuştur ve her zaman böyle olacaktır. “‘Kazanmak Herkesin Harcı Değil” herkesin kazanabileceğini gösteriyor, eğer gerekeni yapmakta istekliyse…” diyerek kampanya vurgusunun altını bir kez daha çiziyor.

 

Kampanyanın Türkiye yüzü olan ve Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’ndaki zaferleriyle farklı spor dallarındaki atletlere ilham veren Ebrar Karakurt; “Zaferlerim Sessiz Olmayacak.” Derken, Zehra Güneş; “Galibiyet Bırakması Zor Bir Alışkanlık.” ve Melisa Vargas; “Kazanmayı İstemiyorsan Çoktan Kaybettin.” diyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com