Ana Sayfa Kültür & Sanat 19 Temmuz 2024 29 Görüntüleme

Çiğlili Çocuklar Kendi Animasyon Filmini Yaptı

Çiğli Belediyesi, çocukların yaratıcılığını ve teknoloji kullanım becerilerini geliştirmek amacıyla Stop Motion Animasyon Atölyesi düzenledi. Meraklı minikler, kendi filmlerini yaptıkları atölyede keyifli zaman geçirdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce düzenlenen Stop Motion Animasyon Atölyesi, 7-12 yaş arası çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye üç saat sürdü. Atölyeye katılan çocuklar, eğitimini aldıkları animasyon teknikleriyle kendi filmlerini yapmanın heyecanını yaşadılar. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Çocuklarımızın yaratıcı düşünme becerilerini geliştirirken, teknolojiyi etkin ve üretken bir şekilde kullanmalarını teşvik etmek amacıyla atölyelerimizi çeşitlendirerek sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etkinlikte neler oldu?

Atölyenin ilk bölümünde çocuklara Stop-Motion tekniğinin temel bilgileri anlatıldı. Stop-Motion tekniğiyle yapılmış kısa film örnekleri izletildi. Bu sayede çocuklar, Stop-Motion animasyon tekniğinin ne olduğunu dinleyerek ve izleyerek öğrenme fırsatı buldu. Teorik bilgilerin ardından atölyenin ikinci bölümünde çocuklarla birlikte deneme çalışması yapıldı. Kendi tablet ve telefonlarını kullanan çocuklar, alanında uzman eğitmenler eşliğinde oyuncaklar, oyun hamurları ve kağıtlardan kendi animasyon filmlerini yapmaya çalıştılar.

Başkan Yıldız: “Eğitici atölyelerimiz devam edecek”

Animasyon atölyesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “Çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirmek ve teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz Stop Motion Animasyon Atölyesi’nde çocuklarımız önce teorik bilgi aldılar, sonra kendi filmlerini yapmanın mutluluğunu yaşadılar.  Gözlerindeki heyecan bizleri bundan sonraki süreç için daha fazla motive etti. Hayal güçlerini ortaya koyacakları ortamı sunduğumuzda çocuklarımızın neler başarabileceğini bir kez daha gördük. Kişisel gelişimlerine katkı sunacak atölyelerimizi çocuklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com