Ana Sayfa Kültür & Sanat 18 Temmuz 2024 24 Görüntüleme

Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kapadokya Çocuk Festivali, 19-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi ve Kayaşehir’de gerçekleştirilecek

Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Kapadokya Çocuk Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Tatil döneminde çocukların doyasıya eğlenerek aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri festival, 19 Temmuz 2024 Cuma günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Pengu ve Arkadaşları’ adlı kukla gösterisi ile başlayacak.

Festivalin ikinci günü olan 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü ise, tüm vatandaşların katılımı ile BigBus ve motorcular eşliğinde Nevşehir Belediyesi Başkanlık Binası önünden başlayarak Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar sürecek olan kortej yürüyüşü yapılacak. Festival daha sonra burada ‘Maysa ve Bulut’ Kukla Gösterisi, Keçiören Belediyesi Çocuk ve Gençlik Dansları Topluluğu Gösterisi ile devam edecek.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın ilk görev döneminde başlattığı ve bu yıl da sürdürdüğü Sünnet Şöleni’de yine Kayaşehir’de yapılacak. Burada Nevşehirlilere hitap edecek olan Belediye Başkanı Arı, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak birlikte fotoğraf çektirecek.

Akşam saat 19.30’da ise, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek konser programında Nevşehirlilere unutulmaz bir türkü ziyafeti sunacak.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek ve daha sonra geleneksel hale gelecek olan Kapadokya Çocuk Festivalinin son günü ise, 21 Temmuz 2024 Pazar günü ‘Maceracı Yüzgeçler’ adlı Kukla Gösterisi olarak.

Bu arada festival boyunca etkinlik alanında, çocuklar için çeşitli ikram ve hediyeler dağıtılarak dans gösterileri, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com