Ana Sayfa Magazin 13 Temmuz 2024 58 Görüntüleme

Müge Soner bir hayalini daha gerçekleştiriyor

240 kilodan 80 kiloya düşerek büyük bir başarı hikayesine imza atan Müge Soner; “Kraliçe Mügem” adıyla müzik dünyasına merhaba dedi…

Başkent Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olan Müge Soner, eğitimine High Line Community College’da Yönetim Bilimleri ve University of Washington’da Halkla İlişkiler alanlarında devam etti. Ayrıca Başkent Üniversitesi’nden İlişki ve Aile Terapistliği Uzmanlığı Sertifikası alarak insan ilişkileri konusundaki bilgisini derinleştirdi.

Müge Soner’in hikayesi, 17 yaşında kanserle tanışmasıyla başladı… Tedavi sürecinde hızla kilo alarak 240 kiloya ulaştı. Eğitim ve çalışma hayatı boyunca bu fazla kilolarıyla mücadele eden Müge Soner; pes etmeyerek ameliyatlar, diyet ve sporla 160 kilo vererek 80 kiloya indi. Bu büyük dönüşüm, ona “Kraliçe Mügem” ünvanıyla sahneye çıkma kararını aldırdı.

“Kraliçe Mügem” sahne adıyla ve “Üfle de Söneyim” adlı single çalışmasıyla müzikseverlerle buluşan sanatçı bu adımıyla sahnelerin yeni kraliçesi olmaya aday…  

Türkiye ve Amerika’da hukuk eğitimi alarak akademik kariyerine önemli bir boyut kazandıran Müge Soner, adalet ve hak savunuculuğu konularında derin bir anlayış kazandı. Bu bilgi ve birikim, sanata olan tutkusunu daha da anlamlı kıldı.

Müge Soner’in tiyatro ve müziğe olan ilgisi, sanat dünyasında kendine özgü bir yer edinmesini sağladı. Ankara Halk Oyuncuları ve Ankara Sanat’ta aldığı tiyatro ve sanat eğitimleri, sahneye olan tutkusunu pekiştirdi. Başkent Üniversitesi tiyatro topluluğunun kurucularından olup hem oyuncu hem de yönetmen olarak aktif rol aldı. Levent Kırca ve Oya Başar tiyatrolarında oyunculuk yaparak profesyonel sahne deneyimi kazandı.

Müge Soner’in hikayesi, azim ve kararlılığın en güzel örneklerinden birisidir. Hayallerine olan inancıyla, müzik ve sanat dünyasında başarılı olmayı hedefleyen sanatçının azmi ve kararlılığı, birçok insana ilham veriyor. 

Amacı, insanların hayal gücünü ve başarıya olan inançlarını canlı tutmak, sahneye olan aşkını her alanda yaşatmaktır…

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com