Ana Sayfa Kültür & Sanat 12 Temmuz 2024 70 Görüntüleme

İGA İstanbul Havalimanı’nda demokrasi coşkusu

Havalimanı’nda Türk milletinin onurlu mücadelesini ve zaferini anlatan sergi 15 Temmuz Derneği ile birlikte açılırken, Hava Trafik Kontrol Kulesi de 15 Temmuz’da kırmızı-beyaz ışıklandırma ile Türk Bayrağı’nın renklerine bürünecek.

Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden İGA İstanbul Havalimanı, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını ve bağımsızlık mücadelesini simgeleyen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü özel etkinliklerle anıyor. Her yıl 15 Temmuz Derneği ile birlikte düzenlenen sergide; Türk milletinin iradesini ortaya koyarak demokrasiye nasıl sahip çıktığını ve vesayete nasıl geçit vermediğini, vatan ve millet sevdasını anlatan çok özel eserler yer alıyor. İGA İstanbul Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi de özel bir ışıklandırma yöntemiyle Türk Bayrağı’nın renklerine bürünecek, Türk milletinin şanlı demokrasi zaferini simgeleyecek.

Sergideki açılış konuşmasında 15 Temmuz’da Türk milletinin yazdığı demokrasi destanını tüm dünyaya anlatmanın önemine değinen İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen şu ifadelerde bulundu:“Her yıl olduğu gibi 15 Temmuz sergisine İGA İstanbul Havalimanı olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İGA Ailesi olarak bizler de çalışmalarımıza, ülkemizin değerlerine, demokrasiye ve bağımsızlığa olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinlikler düzenliyor, millî mücadele ve bağımsızlık ruhunu toplumsal hafızada canlı tutmak için çaba gösteriyoruz. Sergimiz; toplumsal sorumluluğumuzun, ülkemize ve milletimize olan bağlılığımızın ve elbette şehitlerimize duyduğumuz minnetimizin bir göstergesidir. O nedenle çok özeldir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için canını sakınmamış tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.” 

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen:

 “O gece, milletimiz; demokrasisine ve bağımsızlığına kasteden darbecilere karşı durdu. Tüm Türkiye Tek yürek olduk. Hainlere karşı direnerek, ülkemizin millî bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü koruduk. Bu cesur ve onurlu duruş, tarihte çok az örneği bulunan bir mücadele örneği olarak hafızalarımızda yer aldı. O gün canını hiçe sayarak sokakları, meydanları dolduranlar; millî bağımsızlığımızı ve ülkemizin varoluşunu hedefleyenleri yerle bir ettiler. 15 Temmuz’da sergilenen bu duruş, millî mücadele ruhunun bir yansımasıydı. Ve böylece, yalnızca içimizdeki hainlere değil, tüm dünyaya; emsali az olan demokrasi bilincinin, özgürlük ve bağımsızlığın Türk milletinin karakteri olduğunu gösterdik.” dedi.

Serginin açılışında konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise şunları söyledi: 

“Hain kalkışmada, milletimiz hedef alındı, ülkemiz hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. 15 Temmuz’da Türkiye hem bir darbe girişimine hem bir dizi terör eylemine hem de bir işgal girişimine maruz kaldı. 15 Temmuz gecesi ve sabahında; milletimizin gücü, tankların, helikopterlerin ve uçakların gücünün önüne geçti. 15 Temmuz’da; vatanın birliği, milletin geleceği, devletin bağımsızlığı söz konusu olunca nasıl bir kader birliği içerisinde olduğumuzu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Evet, ne yaparlarsa yapsınlar milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasına mâni olamayacaklar. Güçlü ve büyük Türkiye, mazlumların umudu olmaya devam edecek.” 

Sergiye, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Doç. Dr.  İlker Haktankaçmaz da katılım sağladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com