Ana Sayfa Yaşam 30 Haziran 2024 65 Görüntüleme

Bornova’da dijital dönüşüm

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Bornova Belediyesi tarafından satın alınacak veya satılacak gayrimenkullerin fiyatını belirlemek için yapay zeka kullanmaya başladı. Yeni sistem, hem vatandaşın hem de belediyenin haklarını koruyor.

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde, gayrimenkul ve kamulaştırma bedel tespiti aşamasında kullanılan yapay zeka, çeşitli veri merkezlerinden, emlakçı sitelerinden ve piyasa verilerinden yararlanarak değerleme yapıyor. Uzman personelin inceleme ve çapraz sorgulamalarının ardından, belediye tarafından ilan edilecek fiyat belirleniyor.

‘Öncü rolümüz sürecek’

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hem Bornovalıların hem de Bornova Belediyesi’nin haklarını korumak ve daha iyi hizmet sunmak gayretinde olduklarını belirterek, “Teknoloji yaşama hem hız hem de konfor ve güven katıyor. Belediyemizin çalışmasında mümkün olduğu ölçüde teknolojiyi kullanmaya, bu konfordan Bornovalıları faydalandırmaya gayret ediyoruz. Dijital belediyecilik noktasındaki adımlarımız da bu alandaki öncü rolümüz de sürecek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com