Ana Sayfa Yaşam 25 Haziran 2024 62 Görüntüleme

Samsung Galaxy’nin Otomatik Engelleyici ve Mesaj Koruması özellikleri siber tehditlere karşı etkili koruma sağlıyor

Samsung Knox Günlükleri yazı dizisinin üçüncüsü, Samsung’un geliştirdiği güçlü güvenlik sistemi Knox’ın kötü amaçlı yazılımların cihazlara ulaşmasını engelleyen filtreleme özelliklerinin ve uzatılan güncelleme sürelerinin, siber tehditler artmaya devam ederken Galaxy kullanıcılarına sağladığı faydaları konu alıyor. 

“Knox Günlükleri: Galaxy Nasıl Sizi Güvende Tutuyor?” başlığıyla yayınlanan içeriğin tamamı aşağıdaki gibi: 

“Tüketicilerden işletmelere ve kuruluşlara uzanan bir yelpazede her kesimi etkileyen siber güvenlik tehditleriyle neredeyse her gün karşı karşıya kalıyoruz. Ağlar, veriler ve cihazlar açısından risk oluşturabilen bu tehditlerin sayısı da katlanarak artıyor. Bu tehditler kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı saldırıları gibi farklı biçimlerde ortaya çıksa da maruz kalan kullanıcılar fark edilemeyen tehditler konusunda geç kalabiliyor ve fark edilene kadar da genellikle iş işten geçmiş oluyor.

Galaxy’nin güçlü güvenlik çözümleri, cihazlarınızı güvence altına alarak ve gizliliğinizi kontrol etmenizi sağlayarak söz konusu siber güvenlik tehditlerinden korunmanız için Otomatik Engelleyici ve Mesaj Koruması gibi size birçok seçenek sunuyor.

Otomatik Engelleyici

Tamamen seçimlerinizle yönetilen Otomatik Engelleyici, Galaxy ekosisteminin etkinleştirdiği özelleştirmeleri keşfetmek isteyip istemediğiniz konusunda kontrolü size bırakan ek güvenlik önlemleri paketi sunuyor. Otomatik Engelleyici, yetkisiz kaynaklardan gelen uygulamaların yüklenmesini önleyerek Galaxy cihazınızı ve kişisel verilerinizi koruyor. Aynı zamanda kötü amaçlı yazılımları ve diğer siber güvenlik tehditlerini de kontrol eden bu özellik, olası kötü amaçlı işlemleri engelliyor.

Otomatik Engelleyicinin yeteneklerinden biri de birçok kişinin yan yükleme veya doğrulanmamış kaynaklardan uygulama indirme olarak adlandırdığı işlemleri önlemek. Telefonunuza ek özelleştirmeler sunmak gibi amaçlarla yan yüklemeler yapmanın faydaları olsa da yan yüklemelere aşina değilseniz bu özellik sayesinde korkmanıza gerek kalmıyor. Saldırganların sizi arayıp kötü amaçlı yazılım yüklemeniz için ikna ettiği sesli kimlik avı gibi sosyal mühendislik dolandırıcılığı hedefiyle gelebilecek potansiyel saldırıları durduruyor.

Otomatik Engelleyicinin sağladığı ekstra koruma, zararlı komutların fiziksel USB bağlantı noktanızdan girişini de engelliyor. Bu özellik, telefonunuzu havaalanı gibi halka açık alandaki prizlerden şarj ederken fayda sağlıyor.

Otomatik Engelleyici özelliğini açmak çok kolay ve işlem bir dakikadan kısa sürüyor. Ayarları açıp Güvenlik ve Gizlilik bölümüne girdikten sonra Otomatik Engelleyiciye dokunarak ve Açık butonunu seçebilirsiniz.

Ayarlar > Güvenlik ve gizlilik > Otomatik Engelleyici

Mesaj Koruması 

Birçok şekilde ortaya çıkan siber güvenlik tehditleri, her yıl daha da karmaşık hale geliyor. Giderek yaygınlaşan tehditlerden biri de cihaz yazılımınızdaki açıklardan yararlanan sıfır tıklama saldırısıdır (zero-click attack). Bu saldırı türü, bir mesaj alındığı her an gerçekleşebilir ve kullanıcının herhangi bir eylemde bulunmasına ihtiyaç duymaz. 

Örneğin, bir mesaj alan telefonunuz cebinizde ya da başucunuzda hafifçe titrer. Telefonunuza dokunmasanız ya da herhangi bir giriş işlemi yapmasanız bile biri mesajlarınızı okuyor, galerinize göz atıyor ya da banka bilgilerinizi kopyalıyor olabilir.

Samsung’un Mesaj Koruması özelliği, mesaj içeriğini cihazınızdaki yalıtılmış bir alana etkili bir şekilde hapsediyor ve herhangi bir zarar verme imkanı bulmadan önce gelen mesaj içinde saklanmış olabilecek potansiyel tehditleri etkisiz hale getiriyor. Dosya karantinaya alınıyor. Samsung Mesaj Koruması cihazınızın geri kalan bölümüne erişmesini önlemek için kontrollü bir ortamda tuttuğu dosyadaki tüm dijital veriyi ince ayrıntısına kadar kontrol ediyor.

Mesaj Koruması, Google ve Samsung uygulamalarından Messenger, Telegram ve WhatsApp’a kadar, zaten kullanmakta olduğunuz birçok popüler mesajlaşma uygulamasında çalışıyor. Herhangi bir şekilde etkinleştirilmeye ihtiyaç duymadan arka planda sessiz ve etkili bir şekilde 7/24 çalışan Mesaj Korumasını devreye almak için ayrıca aksiyon almanıza gerek kalmıyor.

Ayarlar > Güvenlik ve gizlilik > Otomatik Engelleyici > Mesajlaşma uygulaması koruması

Siber güvenlik tehditleri gelişmeye ve giderek yaygınlaşmaya devam etse de gizliliğin ancak güçlü bir güvenlikle sağlanabileceğine inanan Samsung’un önceliği, kullanıcıları her zaman güvende tutmak. Tercihlerinizden bağımsız olarak Galaxy yanınızda olarak, güvende kalmanızı ve kontrolün sizde olmasını sağlıyor.

Güvenlik güncellemeleri daha uzun süre boyunca sunuluyor

Güçlü güvenlik özelliklerine sahip olmak son derece önemli. Ancak en yeni tehditlere karşı korunmak için bu özelliklerin güncel olması da hayati öneme sahip. Bu nedenle Samsung, Galaxy S24 serisinden başlayarak yedi yıla kadar güvenlik güncellemeleri ve işletim sistemi yükseltmeleri sunuyor. Bu süre, Samsung’un mevcut mobil cihazlarında sağladığı en uzun yazılım desteği süresi ve bu sayede kullanıcıların telefonlarını daha uzun süre güvende tutması mümkün oluyor.

Ayarlar > Güvenlik ve gizlilik > Güncellemeler > Güvenlik güncellemesi”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com