Ana Sayfa Yaşam 15 Haziran 2024 58 Görüntüleme

DEÜ’de Ortak Mezuniyet Coşkusu

Üniversite bünyesinde yer alan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrencilerin katılımıyla yapılan törende, öğrencilere hediyeleri ve başarı belgeleri öğrenim gördükleri akademik birimlerin yöneticileri tarafından verildi. Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, “Bugünden sonra da Üniversitemizi başarıyla temsil etmeyi sürdüreceğine inandığımız tüm mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor; kariyer yolculuklarında başarılar diliyorum” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2023-2024 Akademik Yılı için ‘Ortak Mezuniyet Töreni’ düzenledi. DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni; DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, DEÜ Üst Yönetimi, akademik ve idari kadrosu ile Üniversite bünyesinde yer alan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrencilerin katılımıyla yapıldı. DEÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle başlayan mezuniyet töreninde, bu yıl ilk olarak, bölümlerini en yüksek not ortalaması ile tamamlayan uluslararası öğrenciler de yer aldı. Mezun öğrencilerin ailelerinin de katıldığı tören programında, dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve başarı belgeleri öğrenim gördükleri akademik birimlerin yöneticileri tarafından verildi.

“HİZMETE DEVAM”

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili ve YÖK üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, DEÜ’nün yeni mezunlarıyla Türkiye’ye ve bilim dünyasına hizmet etmeye aynı kararlılık ve sorumlulukla devam edeceğini belirtti. DEÜ’nün yükseköğretimde kıymetli bir marka olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ak, “İşte bu marka değerine inanan bugünün mezun öğrencilerimiz, yıllar önce ailelerinin bin bir fedakarlıklarıyla Üniversitemizde öğrenim görmeye başladılar. Öğrenci odaklı Dokuz Eylül Üniversitesinde her bir evladımız, onlara sunduğumuz imkan ve olanaklarla kendilerini geliştirdiler. Bu süreçte eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve mezunumuz olan öğrencilerimizin bu en özel günlerinde yanlarında olmak, bizler için son derece kıymetliydi. Bugünden sonra da Üniversitemizi başarıyla temsil etmeyi sürdüreceğine inandığımız tüm mezun öğrencilerimize kariyer yolculuklarında başarılar diliyorum” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER DE KATILDI

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Ak, şunları kaydetti: “Bu yılki Ortak Mezuniyet Törenimizde, ilk kez olarak uluslararası öğrenciler arasından en yüksek ortalama ile mezun olanlar da törene katılım sağladılar. Bu da Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonunu destekleyen önemli bir gelişmeydi. Varoluş sebebimiz öğrencilerimizin ilerleyen dönemde güzel yerlerde olmalarını, karar alma süreçlerinde etkin roller üstlenmelerini ve topluma yön veren örnek bireyler olmalarını temenni ediyorum. Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alma iddiasını başarıyla sürdüren Üniversitemizi daha üst sıralara taşımak için yeni mezunlarımızla birlikte DEÜ markasını yüceltmeye hep birlikte devam edeceğiz.”

“DEÜ İLE GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”

Törende tüm mezunlar adına konuşma yapan DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi mezunu, milli tekvandocu Ömer Tekin ise arkadaşlarını temsilen konuşma yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tekin konuşmasında, “Hepimiz, bu büyük üniversitenin çatısı altında, öğrencilik hayatımızın önemli bir dönemini tamamlayarak, yeni başlangıçlara adım attık. Dokuz Eylül Üniversitesi, sadece akademik açıdan değil; aynı zamanda sportif, kültürel ve sosyal açılardan da bizlere zengin bir deneyim sundu. Burada geçirdiğimiz yıllar, bizlere sadece bilgi ve beceriler kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda kendimizi keşfetmemize ve geleceğe daha güvenle bakmamıza yardımcı oldu. Ve elbette, harika dostluklar edinmemize olanak sağladı. Bizler Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunları, büyük Dokuz Eylül ailesinin mensupları olarak; yolumuz ne olursa olsun, önümüzdeki zorluklara göğüs germek için var gücümüzle ve birlikte çalışacağız. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese ve bizi böyle özel bir törenle uğurlayan Üniversitemize teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

MİLLİ KALECİ ERDİ’DEN REKTÖR AK’A FORMA

Programın sonunda DEÜ’nün tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından derece ile mezun olan öğrencileri, hep birlikte mezuniyet pastası kestiler ve kep atarak mezuniyetlerini kutladılar. DEÜ’nün sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanan tören programı sonrasında Sabancı Kültür Sarayı fuayesinde gerçekleştirilen geleneksel bayramlaşma töreninde ise DEÜ Üst Yönetimi ile akademik ve idari personelinin yanı sıra mezunlar da aileleriyle yer aldı. Bayramlaşma töreninde ayrıca, geçtiğimiz günlerde 3’üncü kez Avrupa Şampiyonu olma başarısı gösteren Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı kalecisi, DEÜ personeli Erdi Arslan, Prof. Dr. Mahmut Ak’a ay-yıldızlı forma hediye etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com