Ana Sayfa Kültür & Sanat 23 Mayıs 2024 58 Görüntüleme

Lüleburgaz'ın gururları İzmir yolcusu!

Katıldıkları hemen hemen tüm festival ve yarışmalardan ödüllerle dönerek Lüleburgaz’ın gururu olan Lüleburgaz Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu İzmir’de düzenlenecek Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’nde yer alacak.

Yurt içi ve yurt dışından toplam 156 koronun yer alacağı festival Türkiye’nin önemli sanat yapılarından biri olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Lüleburgaz Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu 25 Mayıs Cumartesi günü Büyük Salon’da gerçekleşecek programda Lüleburgaz’ı başarıyla temsil edecek. Festivalin ödül töreni ise 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

Festival hakkında

Festivalin amacı; çoksesli koro müziği aracılığıyla ulusal müziğimizin evrensel boyut kazanmasına katkılar sağlamak, bu konuda çalışan koro, koro şefleri ve müzik eğitimcilerine, etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, şenlikte yapılan konser etkinlikleriyle korolar ve üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek, konser, radyo ve TV yayınları aracılığıyla da insanımıza Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini dinletebilmektir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com