Ana Sayfa Yaşam 22 Mayıs 2024 79 Görüntüleme

Estetik Ameliyatlar Özgüveni Artırıyor

Özellikle, bariatrik cerrahi sonrası ve doğum sonrası belli bir süre geçtikten sonra yapılan estetik ameliyatlarda bu durum net bir şekilde görülür.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden, Uzm. Dr. Mehmet Solmaz ‘Estetik Ameliyatların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisi’ni anlattı

Estetik ameliyatlara genelde bariatrik cerrahi sonrası veya doğum sonrasında ihtiyaç duyulabilir. Bariatrik cerrahi, obeziteyle mücadelede etkili bir yol olarak bilinir. Ancak sonrasında sıklıkla ciddi bir kilo kaybı yaşandığından bu durum ciltte sarkmalara, gevşemelere ve deformasyonlara yol açabilir. Böylelikle, bariatrik cerrahi sonrası estetik ameliyatlar devreye girer.

-Karın Germe (Abominoplasti)

-Kol Germe

-Uyluk Germe

-Meme Dikleştirme

-Meme Protezi

-Yüz Germe

-Boyun germe

-Brazilian Butt Lift (BBL) gibi prosedürler, hastaların yeni vücut yapılarına uyum sağlamalarını ve kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar. Bu tür ameliyatlar, genellikle fazla cilt ve yağ dokusunun çıkarılmasını, kasların sıkılaştırılmasını ve vücudun yeniden şekillendirilmesini içerir. Bu cerrahi işlemler aynı veya farklı seanslarda yapılabilmektedir. Örneğin karın germe, liposuction (yağ alma) ve meme dikleştirme ameliyatlarının aynı seansta yapılmasıyla kişilerin fiziken kendilerini daha özgüvenli ve böylece ruhen de daha iyi hissetmeleri sağlanır.

Doğum sonrası dönemde ise kadınların bedenlerinde bir dizi değişiklik meydana gelir. Hamilelik ve emzirme süreci karın bölgesinde sarkmalara, meme dokusunda hacim kaybına veya deformasyonlara neden olabilir. Doğum sonrası estetik ameliyatlar bu değişiklikleri düzeltmek ve kadınların özgüvenlerini yeniden kazanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Karın germe (abdominoplasti), meme dikleştirme veya büyütme ve liposuction gibi prosedürler bu tür ameliyatlardan bazılarıdır. Bu ameliyatlar, kadınların özgüvenlerinin artmasına yardımcı olur ve doğum sonrası dönemi daha olumlu hale getirebilir.

Sonuç olarak, bariatrik cerrahi sonrası estetik ameliyatlar ve doğum sonrası estetik ameliyatlar sadece fiziksel görünümü değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda kişinin ruh sağlığını ve özgüvenini artırabilir, hastaların yeni beden yapılarına uyum sağlamalarına ve yaşam kalitelerini iyileştirmelerine yardımcı olabilir. Bununla birlikte her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatların da riskleri ve olası komplikasyonları vardır. Bu nedenle, bu tür ameliyatları düşünen kişilerin bir plastik cerrahla detaylı bir şekilde görüşmeleri ve uygun tedavi seçeneklerini değerlendirmeleri önemlidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com